Reiniging van verbrandingsmotoren met waterstof om de CO2-uitstoot van het wegvervoer te verlagen

De Franse startup Alpha Green heeft een technologie ontwikkeld die waterstof gebruikt om de CO2-uitstoot van verbrandingsmotoren te verlagen. Het betreft een tussenoplossing voor wegvervoerders en bouwbedrijven die actie willen ondernemen voor het milieu, zonder hun volledige vloot te vervangen door elektrische of hybride voertuigen.

Motoren van voertuigen moeten regelmatig worden gereinigd om een hoger brandstofverbruik, motorstoringen en een toename van de CO2-uitstoot te voorkomen. Alpha Green heeft een systeem voor een dieptereiniging van verbrandingsmotoren ontwikkeld dat op waterstof werkt. Volgens de startup zijn veel motorstoringen en een hoger brandstofverbruik te wijten aan een probleem van verbrandingsresten die zich overal in de motor ophopen.

Met behulp van een motorreinigingssysteem op waterstof – dat al zo’n vijftien jaar bestaat – ontwikkelde Alpha Green een connectie tussen het reinigingssysteem en het elektronische systeem van het voertuig, waardoor de startup reinigingsprocedures op maat kan ontwikkelen. Er wordt een verbinding gemaakt met de diagnoseaansluiting van het voertuig waardoor het systeem van Alpha Green de controle over de motor kan overnemen door de metingen in real time te analyseren. Aan de hand van deze resultaten wordt de reiniging aangepast op basis van de grootte van het voertuig en de mate van verstopping. Het voertuig geeft vervolgens aan als de motor schoon is en het werk dus goed is uitgevoerd. Dit is de toegevoegde waarde van Alpha Green: hoewel de technologie voor het reinigen van motoronderdelen met waterstof al eerder werd toegepast, was er geen verbinding om voor elk voertuig een nauwkeurige diagnose vast te stellen, de reiniging te controleren en de motor na de reiniging opnieuw in te stellen. “Voorheen werden voertuigen door garages op dezelfde manier behandeld, ongeacht hun afmetingen en ouderdom, in één uur, zonder enige feitelijke gegevens over de motor,” legt de oprichter van Alpha Green uit.

Alpha Green

Alpha Green gaat met zijn systeem naar bedrijven of naar bouwplaatsen toe. De interventie duurt tussen twee en vier uur, afhankelijk van de grootte van de motor. “Het apparaat is verbonden met de elektronica van het voertuig. Bij elke reinigingsoperatie analyseren we de uitlaatgassen voor en na de reiniging“, legt de startup uit. Al deze verrichtingen worden geregistreerd en in een gegevensbestand opgeslagen. Alpha Green kan dus een volledige diagnose maken: “Alvorens de reiniging uit te voeren, analyseren wij de CO2-reductie en de vermindering van het verbruik die wij voor de voertuigen willen bereiken. Hiermee stellen wij een stappenplan op, waarbij wij ons in de eerste plaats richten op de voertuigen die de reiniging het meest nodig hebben“.

Voor de groep Roger Martin (1.700 werknemers en een omzet van 330 miljoen euro), met een vloot van 600 bouwmachines, 300 vrachtwagens en 500 bedrijfsvoertuigen, is Alpha Green bijvoorbeeld begonnen met de reiniging van de oudste bouwmachines en vrachtwagens, omdat deze het meeste CO2 uitstoten. Hier is de grootste winst te behalen in termen van CO2-uitstoot. De groep heeft hiervoor onlangs een contract getekend met de startup tot 2030.

De studie die Alpha Green heeft uitgevoerd voor de dochteronderneming van de groep Roger Martin in Auvergne-Rhône-Alpes toont aan dat een besparing van 3.000 ton CO2 over de periode 2022-2024 mogelijk is. Deze besparing heeft betrekking op 85 voertuigen op een totaal van 191 bij deze dochteronderneming.

De groep Roger Martin heeft zich aangesloten bij het door het Ministerie van Economische Zaken gevalideerde programma Alpha Green, voor het onderhoud van zijn volledige vloot van vrachtwagens en bouwmachines. Dankzij dit programma kan het bedrijf in aanmerking komen voor een subsidie. En binnenkort komt er ook een certificaat beschikbaar dat gebruikt kan worden als bewijs voor niet-financiële prestaties, aanbestedingen en overheidsopdrachten.

De omzet van Alpha Green is in amper een jaar tijd gestegen van 85.000 naar 500.000 euro en de startup wil nog dit jaar een centrum in Lyon openen. Alpha Green is van plan om het bedrijfsmodel vervolgens in alle regio’s van Frankrijk uit te rollen, zodat elk centrum binnen een straal van 150 kilometer kan opereren.

Bron: La Tribune