Een digitaal paspoort voor geconnecteerde voertuigen

Het Franse bedrijf Blockchain Xdev ontwikkelt samen met spelers uit de auto-industrie en met name verzekeraars, een digitaal paspoort dat alle gegevens van een voertuig gedurende zijn levenscyclus in een blockchain vastlegt.

Geconnecteerde voertuigen zullen heel veel gegevens verzamelen waarmee een enorme nieuwe markt ontstaat. Binnen de alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi, bijvoorbeeld, zal het tegen 2026 naar verwachting om 25 miljoen voertuigen gaan.

In het ecosysteem van de auto-industrie “verzamelt iedereen gegevens en iedereen is geïnteresseerd in de gegevens die door anderen worden verzameld“, merkt Charles Kremer op, CEO en medeoprichter van Blockchain Xdev, een dochteronderneming van het Franse bedrijf The Blockchain Group die zijn klanten (fabrikanten, banken en verzekeringsmaatschappijen, enz.) sinds 2019 ondersteunt bij hun blockchainprojecten. Samen met het Franse technologisch onderzoeksinstituut IRT SystemX heeft het bedrijf het initiatief genomen om aan deze behoefte tegemoet te komen via een digitaal paspoort voor geconnecteerde voertuigen. Het project bevindt zich momenteel nog in een experimentele fase.

Compileren, traceren, cerficeren

Dit digitale paspoort wordt gesteund door een consortium met Stellantis (PSA), Mobivia (Norauto, Midas), Matmut, Crédit Agricole Assurances, Inter Mutuelles Assistance en sinds eind januari Covéa (Maaf, MMA, GMF) en Société Générale Assurances.

Het is de bedoeling om alle gegevens die de waarde van een voertuig kenmerken, te traceren, te certificeren en beschikbaar te stellen: kilometerstand, onderhoudsgeschiedenis, rijgedrag, enz. “Gegevens die nu al toegankelijk zijn, maar op een gefragmenteerde manier,” legt Charles Kremer uit. Het bedrijf gebruikt hiervoor de Tezos blockchain. “Dit is het middel waarmee gegevens op een gedecentraliseerde manier kunnen worden getraceerd en gedateerd, terwijl ze blijven waar ze zijn. Het zou mogelijk zijn om dit centraal in een database vast te leggen, maar dat zou vanuit commercieel oogpunt ondenkbaar zijn.

Een NFT als digitaal object van het voertuig

Concreet zal het door Blockchain Xdev gecreëerde platform het mogelijk maken om een NFT uit te geven en te beheren met alle gegevens van het voertuig gedurende zijn hele levenscyclus. NFT’s zijn populair in de financiële speculatiewereld, maar worden nog zelfden in de industrie toegepast.

De gegevens zullen zichtbaar zijn in een applicatie en dit digitale bestand zal van eigenaar veranderen wanneer het voertuig wordt verkocht. Hoewel het verzamelen van gegevens in de eerste plaats de verantwoordelijkheid van fabrikanten en garages zal zijn, zullen verzekeraars de consumenten van de gegevens zijn. Ze zien veel voordeel in het analyseren van risico’s.

Het overdragen van gegevens

Iedereen zal dus, tegen betaling, kunnen putten uit de beschikbare gegevens. Vandaar het idee van een gedecentraliseerd platform met meerdere actoren. Verzekeraars zijn niet de enige spelers die waarschijnlijk geïnteresseerd zullen zijn. Zo hebben fabrikanten momenteel geen zicht op reparaties die niet in hun netwerk worden uitgevoerd. Dealers hebben deze informatie nodig om een voertuig terug te nemen, en zelfs de overheid heeft baat bij de gegevens, in geval van fraude met kilometerstanden of wrakken die deelnemen aan het verkeer.

Dit project pakt een belangrijk probleem aan met betrekking tot het overdragen van gegevens voor de auto-industrie en maakt deel uit van een gezamenlijke aanpak om voertuiggegevens op de Franse markt te delen en te benutten,” aldus de twee laatste verzekeraars die zich bij het consortium hebben aangesloten.

In afwachting van de operationele lancering van het platform, op zijn vroegst in 2023 of 2024, zal de experimenteerfase “inzicht geven in hoe de stakeholders in staat zullen zijn om onderling waarde te creëren“, legt de CEO van Blockchain Xdev uit.

Bron: L’Usine Digitale