Fullbus vult lege retourritten

Fullbus is een in Bordeaux gevestigde startup die touringcarbedrijven sinds juni dit jaar de mogelijkheid biedt om zitplaatsen in lege retourritten via een publiek platform te verkopen.

Nadat de startup het concept in de regio van Bordeaux heeft getest, richt Fullbus zich nu ook op andere regio’s in Frankrijk zoals PACA en binnenkort ook Bretagne. Het principe is simpel en bestaat uit de verkoop van lege zitplaatsen in een touringcar die eenmaal op bestemming terugkeert naar de busremise, tegen een zeer aantrekkelijke prijs naar gelang het aantal afgelegde kilometers (gemiddeld € 5 per 100 km).

In enkele weken tijd heeft Fullbus al 1.500 passagiers vervoerd op een dertigtal trajecten: Versailles-Bordeaux, Bordeaux-Angers, Bordeaux-Poitiers, Marseille-Monaco, enz.

Fullbus is een aanvulling op het reguliere aanbod van busreizen over lange afstanden. Het model is gebaseerd op een bijdrage per passagier, vandaar de noodzaak om volume te genereren. Verschillende touringcarbedrijven hebben al een contract met de startup gesloten om de winstgevendheid, die door de gezondheidscrisis onder druk is komen te staan, te verbeteren.

Momenteel is de startup bezig met de ontwikkeling van een applicatie voor smartphone.

Bron: Bus & Cars