Frankrijk schort technische keuring voor motoren en scooters op

De nieuwe technische controle voor motoren en scooters is op verzoek van de Franse president “tot nader order” opgeschort, zo liet het ministerie van transport vandaag weten, een dag nadat de invoering ervan was aangekondigd.

De minister heeft met de motorverenigingen afgesproken om na de zomer opnieuw bijeen te komen om de verschillende onderwerpen die hen bezighouden uitvoerig te bespreken,” aldus een woordvoerder van het ministerie.

In het voorjaar van 2021 hebben enkele duizenden motorrijders in heel Frankrijk gedemonstreerd tegen de invoering van deze technische keuring, waarbij zij eisten dat de staat zou afwijken van de Europese richtlijn.

Zie ook: Verplichte technische keuring voor motoren en scooters in Frankrijk vanaf 2023