Safra en Symbio kondigen partnerschap aan voor de productie van 1.500 bussen op waterstof

De Franse bedrijven Safra en Symbio (dochteronderneming van Michelin en Faurecia), die al partners waren bij het ontwerp van de eerste Franse waterstofbussen, hebben onlangs een overeenkomst getekend voor de productie van 1.500 waterstofbussen. Het gaat om bussen met een lengte van 12 meter die worden uitgerust met de plug and play oplossing van Symbio. Deze laatste bevat een efficiëntere brandstofcel die voldoet aan de normen voor auto’s (45 kW aan systeemvermogen). Het is de bedoeling dat de bussen vanaf december 2021 op de markt komen.

Met dit versterkte partnerschap willen beide bedrijven de productietijd en -kosten aanzienlijk verminderen. Safra heeft de omvang van zijn productiefaciliteit verdubbeld. “Wij hebben een eerste fase gelanceerd om ons productietempo te versnellen, met de uitbreiding van ons productie-installatie, in termen van materiaal, technologie en mensen. Deze eerste fase zal ons in staat stellen snel 140 bussen per jaar te produceren. De volgende fase zal nog ambitieuzer zijn, aangezien we van plan zijn om in tien jaar tijd in totaal 100 miljoen euro te investeren om meer en sneller te produceren en zo een aanzienlijke kostenvermindering te genereren”, aldus Vincent Lemaire, CEO van SAFRA.

Symbio zal ondertussen in Saint-Fons (69) Europa’s grootste brandstofcelfabriek bouwen, die op den duur 60.000 systemen per jaar moet produceren.

Beide bedrijven zijn lid van de European Clean Hydrogen Alliance.

Voor meer informatie: Hydrogen buses: SAFRA and Symbio announce 1.500 vehicles

Bron: Bus & Car Connexion