Huren van een deelstep van Bird via de app van de Franse spoorwegen

Gebruikers van de applicatie Assistant SNCF, die reizigers toegang biedt tot alle mogelijke vervoersmodaliteiten (trein, VTC, carpoolen, metro, bus, deelfietsen en steps,…) naar hun eindbestemming, kunnen nu ook de dichtstbijzijnde deelstep van Bird vinden en reserveren.

De in juni 2019 gelanceerde assistent SNCF heeft tot doel de dagelijkse verplaatsingen van gebruikers in 500 Franse steden (d.w.z. 70% van de Franse bevolking) te ondersteunen door hen toegang te bieden tot een groot aantal diensten. Gebruikers kunnen routes zoeken, treintickets kopen, het verkeer in real time volgen en ook profiteren van multimodale vervoersalternatieven. De door de SNCF ontwikkelde applicatie, die meer dan 16 miljoen keer is gedownload, heeft in feite verschillende allianties gesloten met mobiliteitsspelers, waaronder VTC-bedrijven, taxibedrijven, carpooling-startups… en nu dus ook met Bird, aanbieder van e-deelsteps. Deze oplossing voor de eerste en laatste kilometer draagt bij om het openbaar vervoer handiger en aantrekkelijker te maken dan de auto.

Met de integratie van Bird in de applicatie van de SNCF worden de dichtstbijzijnde beschikbare deelsteps automatisch weergegeven met een deelstepsymbool. Wanneer de gebruiker hierop klikt, wordt het laadniveau van de batterij getoond en wordt de mogelijkheid geboden om de step rechtstreeks via de Bird-applicatie te reserveren of te ontgrendelen.

De optie voor het vinden van een deelfiets of -step is al sinds afgelopen oktober beschikbaar in 5 Franse steden (Paris, Lyon, Marseille, Grenoble et Bordeaux), maar met andere aanbieders. Vooralsnog is de optie met de deelsteps van Bird alleen beschikbaar voor gebruikers in Bordeaux en Marseille. Voor Parijs heeft de gemeente vorig jaar besloten dat alleen Lime, Tier en Dott hun deelsteps mogen aanbieden.

Bron: eVoyageurs SNCF