Digitale missie Kunstmatige Intelligentie Frankrijk 25-27 januari 2021

Online innovatiemissie AI naar Frankrijk, geleid door staatssecretaris Mona Keijzer van maandag 25 tot en met woensdag 27 januari 2021

Nieuwsbericht | 06-01-2021 | 10:32

Bent u actief op het gebied van Kunstmatige Intelligentie (Artificial Intelligence – AI)? En wilt u R&D of zakelijke kansen in Frankrijk verkennen? Schrijf u dan in voor de digitale AI-missie naar Frankrijk en pitch uw oplossingen voor potentiële zaken- of R&D-partners.

De missie wordt geleid door staatssecretaris Mona Keijzer aan Nederlandse zijde. Aan Franse zijde neemt haar counterpart staatssecretaris Cédric O deel.

Mobiliteit, gezondheid en agri&food
De specifieke thema’s die uitgediept worden, zijn mobiliteit, gezondheid en agri&food.
Het programma bestaat uit brede sessies rond onderwerpen als data delen, EU beleid, ethiek en nationale strategiën enerzijds, en workshops en andere kleinere themasessies anderzijds.
Ook is er plaats voor startups en scaleups actief op het gebied van AI.
Op de derde dag worden de sessies in een innovatieve VR-omgeving uitgezonden!
Het event vindt online plaats van 25 t/m 27 januari. Deelname is gratis.

Door deel te nemen kunt u de mogelijkheden voor samenwerking, bilateraal of via EU-programma’s onderzoeken. Ook komt u meer te weten over de ambities van het Global Partnership on AI waar Nederland deel van uitmaakt.

Kunstmatige intelligentie

AI vormt de kern van de digitale- en energietransitie van de EU. Wat als we zorgen voor een goed ondernemersklimaat voor AI-ondernemers om de COVID-19-crisis te doorstaan? En we ondernemers in staat kunnen stellen hun volledige potentieel te bereiken? Dan kunnen tienduizenden kleinere, innovatieve groeibedrijven in de EU duurzame nieuwe banen creëren. Om te zorgen voor het juiste klimaat voor innovatieve ondernemers is publiek-private samenwerking nodig. Daarom organiseert de Nederlandse AI Coalitie deze missie met Frankrijk en Nederland.

Doel missie

Doel van de missie is om te zorgen voor bewustzijn dat het belangrijk is om een AI-ecosysteem te hebben. Zo’n systeem is nodig om banen te creëren en te behouden. Daarnaast helpt het systeem ook om slimme oplossingen te ontwikkelen voor onze gezondheid, mobiliteit, voeding en natuurlijk voor onze planeet en het klimaat.

De missie wordt georganiseerd door de Nederlandse AI Coalitie, RVO, de NEderlandse Ambassade in Parijs, het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, RAI Automotive NL met steun aan Franse zijde van Hub France IA.

11 januari: kick off meeting!
Op maandag 11 januari om 16 uur vindt de kick off meeting van de missie plaats. U krijgt hier meer informatie over de inhoud en over de technische kant van deelname.

Lees op onze Engelstalige website meer over deze missie en hoe u zich kunt aanmelden.