Michelin investeert in Franse waterstofsector

Bij Michelin dateert het onderzoek naar waterstof niet van gisteren. Al in de jaren 2000 heeft het bedrijf een prototype van een auto met brandstofcel gepresenteerd in het kader van één van zijn grote projecten, het zogenaamde active wheel. Dit was een systeem met elektrische tractie geïntegreerd in het wiel, maar het concept werd tien jaar later losgelaten.

Sindsdien is Michelin echter zeer actief binnen de de Franse waterstofsector via vele samenwerkingsverbanden. Naast de toenadering tot Faurecia in het kader van de JV Symbio, heeft Michelin ook geïnvesteerd in Hympulsion waarvan het aandeelhouder is, samen met Engie en de Crédit Agricolebank ter hoogte van 51%, terwijl de regio Auvergne-Rhône-Alpes en de Banque des Territoires 49% van de de rest van het kapitaal heeft.

Hympulsion is voornemens om het programma Zero Emission Valley te versnellen. Dit heeft als doel het grootschalig uitrollen van bedrijfswagenparken op waterstof in de regio. Parallel wil het de innovatie in de waterstofsector versnellen, via autoraces.
Naast Total, en recentelijk Plastic Omnium, zijn Michelin en Symbio namelijk recentelijk ook in het project MissionH24 gestapt. Het doel daarvan is dat in 2024 race-auto’s op waterstof meedoen aan de 24 heures du Mans.

Bron: Usine Nouvelle