Frankrijk: Business Week Nabije markten 17-18 november 2020

Bent u internationaal actief in Frankrijk (of ook in België, Duitslandof of het Verenigd Koninkrijk) in de sectoren energie, digitale landbouw, smart industry of mobiliteit? Of onderneemt u nog niet internationaal, maar heeft u wel plannen om te internationaliseren? Schrijf u dan nu in voor het gehele digitale event óf voor (sector)specifieke onderdelen uit het programma van de Business ‘Week’ Nabije Markten op 17 en 18 november!

Ondernemen is lef hebben
Te midden van de coronacrisis zorgen topsprekers uit het bedrijfsleven, de wetenschap en overheid voor een unieke online Business Week. Daarin staat zakendoen met onze (bijna) buurlanden zoals Frankrijk centraal. In het bijzonder binnen de sectoren energie, digitale landbouw, AI en mobiliteit.
Zorgt u voor lef om internationaal te (blijven) ondernemen? Dan voorzien wij u van inspiratie, betrouwbare informatie en nuttige contacten!

Sectorspecifiek programma
Op dinsdag 17 november heten we u van 13:00 tot 14:00 uur virtueel welkom met een plenaire sessie. Daarin gaat uw virtuele host Tom Jessen in op de kansen die onze buurlanden bieden. Dit doet hij samen met zijn tafelgasten Tjerk Opmeer (Directeur Internationale Programma’s bij RVO), Berenice Notenboom (journaliste en beroepsavonturier) en Kitty Verdel (eigenaar van Pattern Solutions). Ook de vertegenwoordigers op de Nederlandse ambassade in Londen, Brussel, Berlijn en Parijs sluiten aan bij deze sessie.

DatumTijdSector
17 november – openingssessie13:00 – 14:00 uurAlle sectoren
17 november – middagsessie15:00 – 17:00 uurEnergie(transitie)
17 november – avondsessie19:00 – 21:00 uurAI
18 november – ochtendsessie10:00 – 12:00 uurDigitale Landbouw
18 november – middagsessie13:00 – 16:00 uurMobiliteit

Benieuwd waarom u dit event niet mag missen? De Business Week Nabije Markten is voor u de:

  • efficiënte manier om te leren waar de grootste kansen liggen binnen uw sector;
  • kans om vragen te stellen aan dé leidende sectorexperts en de Nederlandse overheid in onze buurlanden;
  • constructieve heroriëntatie op uw sector bij onze belangrijkste handelspartners, waarmee  u pragmatische, landspecifieke perspectieven ontdekt;
  • mogelijkheid om digitaal te netwerken met mede-ondernemers, de Nederlandse overheid in onze buurlanden en leidende sectorexperts.

F.R A N K R I J K
Sessie Mobiliteit – inspiratiesessie
Ben jij ondernemer op het gebied van mobiliteit en wil jij jouw woensdagmiddag inspirerend beginnen? Woon dan volgende week de inspiratiesessie Mobiliteit bij tijdens de Business Week Nabije Markten. Host Tom Jessen ontvangt virtueel Carlo van de Weijer (TU Eindhoven) Mark van Kerkhof (The New Drive) en Lucas Harms (Dutch Cycling Embassy). www.rvo.nl/nabijemarkten #nabijemarkten #lef

Mobiliteit Frankrijk: kansenrapport e-mobiliteit
Hoe staat het met de elektrische mobiliteit in Frankrijk en België?
Mark van Kerkhof (The New Drive) en Peter Brulmans (Nederlandse ambassade in België) vertellen over e-mobiliteit in Frankrijk en België.
Voor Frankrijk zal Mark van Kerkhof een korte sneak preview geven van een kansenrapport over e-mobiliteit in Frankrijk dat momenteel wordt gemaakt.
Schrijf je nu in en volg deze sessie: www.rvo.nl/nabijemarkten #nabijemarkten #lef

AI Frankrijk: AI Innovatiemissie 25-27 januari 2021
Woon de Artifical Intelligence sessie bij tijdens de Business Week Nabije Markten. Je krijgt te horen over de sterke positie die Nederland op het gebied van AI heeft en het belang om deze kennis en kunde internationaal in te zetten. Daarom laten de ambassades Parijs, Berlijn, München, Brussel en Londen zien hoe ze Nederlandse techbedrijven en kennisinstellingen (actief op het gebied van AI) ondersteunen om buitenlandse markten en mogelijke samenwerkingen te verkennen.
Voor Frankrijk zult u uitleg krijgen over de (digitale) AI Innovatiemissie Frankrijk die van 25 tot 27 januari 2021 plaatsvindt, gewijd aan mobiliteit, landbouw en gezondheid.
Inschrijven: www.rvo.nl/nabijemarkten #nabijemarkten #lef

Energie Frankrijk: biogas, waterstof en wind offshore
Frankrijk wil vanaf 2050 een koolstofneutrale samenleving hebben. In een interactieve sessie met de Nederlandse ambassade en 2 NBSO’s in Frankrijk vertellen zij hier meer over tijdens de Business Week Nabije Markten. Neem deel aan de sessie Hoe verzilver je kansen in waterstof, biogas en offshore wind? www.rvo.nl/nabijemarkten #nabijemarkten #lef

Digitalisering landbouw Frankrijk
Wist je dat Frankrijk met 20% van de productie de grootste landbouwproducent in de EU is? Tijdens de sessie Digitale landbouw – kansen te over! krijg je meer te weten over het kansenrapport over digitalisering in de landbouw in Frankrijk dat momenteel gemaakt wordt. Schrijf je nu in en volg deze sessie: www.rvo.nl/nabijemarkten #nabijemarkten #lef