Franse regio Pays de la Loire maakt 100 miljoen euro vrij voor waterstof

De regio Pays de la Loire (West-Frankrijk) zal tussen nu en 2030 100 miljoen euro vrijmaken voor de ontwikkeling van waterstof in de regio. Deze investering maakt deel uit van het regionale herstelplan dat afgelopen juli is goedgekeurd.

Twaalf miljoen euro zal worden besteed om van de Pays de la Loire een regio van groene waterstof te maken. De regio zal de aanleg van 15 waterstofproductie- en/of -distributiestations en de ontwikkeling van regionale projecten zoals H2 Loire Vallée, H2 Ouest en het ambitieuze project Lhyfe ondersteunen.

© Région Pays de la Loire

Zeventien miljoen euro zal worden besteed aan de ontwikkeling van het vervoer op waterstof. Zo zal de regio de aankoop van de eerste 500 voertuigen op waterstof en verschillende experimenten in het openbaar vervoer ondersteunen, zoals een buslijn en een trein op waterstof en de vergroening van de catamarans die het eiland Ile d’Yeu aandoen.

Tot slot zal 38 miljoen euro worden vrijgemaakt voor R&D. Een nieuwe regionale Technocampus gewijd aan energie zal alle spelers in de sector samenbrengen op één plek. De regio zal ook steun verlenen aan projecten voor de ontwikkeling van boten op waterstof.

Bron: Actu-Environnement