Air France deelt maskers uit als de sociale afstand niet wordt gerespecteerd

Sinds afgelopen zondag geeft Air France maskers aan passagiers wanneer de “regels van de sociale afstand” niet kunnen worden nageleefd. “Op bijna al onze vluchten maakt de huidige lage bezettingsgraad het mogelijk om de sociale afstand te respecteren”, schrijft het bedrijf in een tweet met de titel “Covid-19 informatie”. Maar als dit niet mogelijk is, delen bemanningsleden bij de deur van het vliegtuig maskers uit aan de passagiers.

Deze maatregel volgt op de publicatie afgelopen zaterdag van een foto op Twitter waarop passagiers te zien zijn die naast elkaar zitten aan boord van een volle vlucht tussen Parijs en Marseille zonder enige bescherming.

De Franse staatssecretaris van transport die de beelden ook heeft gezien, heeft Air France gevraagd de nodige maatregelen te treffen om ervoor te zorgen dat dit soort situaties zich niet meer zullen voordoen. Naast uit uitdelen van maskers, ververst Air France ook elke drie minuten de lucht in het vliegtuig dankzij een systeem dat is uitgerust met filters die identiek zijn aan die welke worden gebruikt in operatiekamers en die de kleinste virussen tegenhouden, waaronder de virus die verantwoordelijk is voor de Covid-19.

Daarnaast worden de specifieke ontsmettingsprocedures voor cabines nu op alle vluchten uitgevoerd, met inbegrip van het regelmatig besproeien van een virusdodend middel.

Binnen het vasteland van Frankrijk vliegt Air France momenteel slechts één keer per dag tussen Parijs en drie regionale steden: Nice, Marseille en Toulouse.

Bron: La Tribune