Franse startup Slite haalt 10 miljoen euro op

Slite haalt 10 miljoen euro op om hun platform voor online samenwerking en het delen van documenten uit te rusten met nieuwe offline functies. De startup (opgericht in 2016) wil ook haar team uitbreiden.

Slite heeft woensdag 15 april 2020 aangekondigd 10 miljoen euro te hebben opgehaald om het platform te verbeteren. Deze serie A-funding round, waaraan ook investeerder Index Ventures heeft bijgedragen, wordt geleid door Spark Capital.

BIJNA 4.000 KLANTEN

Slite is geen interne berichtensoftware zoals Microsoft Teams of Slack, maar een systeem voor het delen van documenten. De startup zorgt ervoor dat tools als Word, Google Docs of Confluence makkelijker te ordenen zijn. Met Slite kun je documenten ordenen, ze binnen een team delen en er op afstand samen aan werken.

Inmiddels gebruiken bijna 4.000 bedrijven Slite, waaronder Airbnb, Meero en WeTransfer. Net als veel van zijn concurrenten beweert Slite een product aan te bieden ‘dat uiterst gebruiksvriendelijk is voor elke werknemer of bedrijf’, zei CEO Christophe Pasquier in een persbericht.

VOEG OFFLINE FUNCTIONALITEIT TOE

We heroverwegen traditionele samenwerkmethodes, zoals onophoudelijke vergaderingen, realtime communicatie en zelfs de behoefte aan kantoren”, zegt Christophe Pasquier. “Slite pleit voor transparantie, asynchrone samenwerking en telewerken.” Punten die nieuwe klanten zouden kunnen aantrekken omdat veel werknemers gedwongen worden om te telewerken, terwijl in verschillende landen inperkingsmaatregelen worden genomen om de verspreiding van de Covid-19-pandemie te beperken.

Meer info: https://www.usine-digitale.fr/article/la-start-up-francaise-slite-leve-10-millions-d-euros-pour-son-outil-de-travail-collaboratif.N953231

Bron
Usine Digitale, 15 April 2020