Overnames startups mogelijk 2 jaar on hold

Exits van startups waren in Frankrijk de afgelopen jaren al zwak (link). De Coronavirus-crisis zorgt er nu voor dat dit mogelijk volledig stil komt te liggen, aldus Romain Dehaussy, partner bij Cambon Parters: “Ik verwacht dat er de komende maanden kleine operaties zullen zijn , goedkoop en waarmee grote groepen kunnen digitaliseren, maar dat is dan ook alles.”

La French Tech zegt de tegenslag al te voelen. In de onderwijssector zag een startup die voor 15 miljoen euro op het punt stond te fuseren met zijn Amerikaanse concurrent, de operatie ineenstorten. Toen de fusie op het punt stond te worden ondertekend, vertraagde het Amerikaanse bedrijf dit, met het argument dat marktontwikkelingen de investeringscapaciteit zouden beïnvloeden.

Van veel fusies en overnames in de tech-sector wordt verwacht dat er de komende één of zelfs twee jaren weinig zal gebeuren, met uitzondering van kleine aankopen of overnames van bedrijven die failliet gaan: “De exit-waarderingen zijn berekend op omzet en groei, maar in 2020 blijft het vlak, legt Arthur Porré, medeoprichter en managing partner van de investeringsbank Avolta Partner uit. De hervatting van fusies en overnames zal niet plaatsvinden vóór de tweede helft van 2021 of zelfs 2022”.

Meer info: https://www.lesechos.fr/tech-medias/hightech/french-tech-les-sorties-pourraient-etre-a-larret-pour-deux-ans-1192285