Franse overheid roept digitale startups op traditionele retail te helpen

Retailstartups kondigen de beschikbaarheid aan van hun tools, vaak gratis, om de traditionele retailsector te helpen de economische gevolgen van de Covid-19-pandemie te overwinnen. Deze digitalisering wordt aangemoedigd door de Franse overheid.

Gesloten winkels, beperkte vraag, beperkte leveringen… De gevolgen van de Covid-19-pandemie voor de retailsector zijn enorm. Voor sommige professionals die een fysiek verkooppunt hebben betekent het een vertraging of zelfs een stopzetting van hun activiteit als dit niet als essentieel wordt beschouwd. Naast de omzetdaling zijn er ook problemen met het afstoten van voorraden.

De Franse overheid roept digitale spelers in de sector dan ook op te hulp te komen, staatssecretaris van Digitale Zaken, Cédric O: “Digitaal gaan kan onderdeel zijn van de oplossing. Ik verwelkom de initiatieven van technologiebedrijven die hun oplossing tijdens de crisis gratis ter beschikking stellen. Ook u, maak uw oplossingen bekend, en neem contact met ons op: mobilisation-covid@numerique.gouv.fr”.

Om de toegang tot bestaande oplossingen te vergemakkelijken, met name in de e-commerce, stelt de overheid aanbiedingen voor, gratis of met korting, die zijn aangeboden door e-commercebedrijven. Deze oplossingen, ontworpen om online verkoop, betaling of levering te vergemakkelijken, zijn sinds zaterdag 20 maart samengebracht in een praktische gids voor ambachtslieden, handelaren en freelancers op het France Num-platform.

Lees hier meer over de verschillende mogelijkheden en de startups en bedrijven die er achter zitten: https://www.usine-digitale.fr/article/covid-19-la-retail-tech-se-mobilise-pour-les-commercants.N945636

Bron
Usine Digitale, 25 Maart 2020