Parijs gaat laadstations voor e-steps testen

Frankrijk Ambassade Parijs

De Amerikaanse start-up Charge, gaat in het centrum van Parijs laadstations installeren waar deelstep-bedrijven hun e-steps kunnen laden.

Charge heeft van de gemeente Parijs groen licht gekregen om in het kader van een experiment negen laadstations te installeren. Deze laadstations zullen in komende weken in vijf arrondissementen (1e, 4e, 5e, 7e en 8e) worden geïnstalleerd. Elk station biedt plaats aan twaalf e-steps.

Charge, die een heffing moet betalen aan de gemeente voor het gebruik van de openbare ruimte, is een partnerschap aangegaan met verschillende deelstep-bedrijven. Elke keer als een e-step in een station wordt opgeladen krijgt Charge een percentage. Gebruikers van de e-steps zouden financiële prikkels kunnen krijgen van de deelstep-bedrijven als zij hun e-step in een laadstation parkeren. De stations zullen zichtbaar zijn op de applicaties van de deelnemende deelstep-bedrijven.

charge-station-recharge-trottinette-2 Charge

Samen met vandalisme is het opladen van de…

View original post 98 woorden meer