Franse regering biedt hulp aan auto-industrie

Frankrijk Ambassade Parijs

Om het hoofd te bieden aan de transformatie van de auto-industrie en de te verwachte daling van de verkoop van dieselvoertuigen kondigde de Franse minister van economie, Bruno Le Maire, deze week een reeks maatregelen aan. De belangrijkste maatregel betreft de inrichting van een tweetal fondsen van elk 25 miljoen euro. Deze fondsen zullen naar verwachting gefinancierd worden door de verhoging van de malus voor de meest vervuilende voertuigen van 12.500 naar 20.000 euro.

De auto-industrie zal in de komende jaren aangrijpend veranderen. Deze verandering wordt allereerst veroorzaakt door de elektrificatie van de voertuigen om de CO2-uitstoot te verminderen. De daling van het aantal verkochte dieselvoertuigen zou volgens een schatting van het Platform van de Franse autobranche (PFA) een directe bedreiging vormen voor 15.000 banen in Frankrijk. Daarnaast heeft de ontwikkeling naar steeds meer geconnecteerde voertuigen, die uiteindelijk zal leiden tot autonome voertuigen, een impact op de waardeketen.

Tweetal…

View original post 585 woorden meer