Frans schoenenmerk zet nieuwe stap richting circulair businessmodel

Het Franse schoenenmerk Bocage zet zich in voor duurzaamheid en lanceert een nieuw, circulair businessmodel. Naast hun verhuurservice ‘Atelier Bocage’, kunnen klanten nu tweedehandsschoenen van het merk kopen onder de naam ‘Comme Neuves’ (i.e. zo goed als nieuw) die voorheen waren verhuurd.

ecotlc_news_bocage_0

De verhuurservice bestaat al een jaar. Klanten kunnen een paar schoenen huren voor minimaal 2 maanden en die vervolgens terugbrengen of omruilen voor een nieuw paar. De teruggebrachte schoenen worden waar nodig gerepareerd en grondig schoongemaakt. Zo worden de tweedehands schoenen teruggebracht naar een ‘zo goed als nieuw’ kwaliteit en opnieuw verkocht voor de helft van de prijs. De Bocage boetiek in Nantes start met de tweedehandsverkoop. In 2020 zullen de schoenen in heel Frankrijk online te koop zijn.

Zowel de fashionista, die altijd in de laatste trends wilt lopen, als de koopjesjager kunnen zo een duurzamere keuze maken, want met dit circulaire businessmodel wordt de levensloop van een paar schoenen verlengd en hun ecologische voetafdruk verlaagd!

atelierbocage.png

Bron: La fibre du tri, Atelier Bocage