De Franse startup Tiamat gaat ultrasnelle oplaadbare accu’s in serie produceren

Frankrijk Ambassade Parijs

De startup Tiamat uit Noord-Frankrijk is een pionier in de ontwikkeling van natrium-ion-accu’s. Met deze nieuwe technologie kunnen accu’s in vijf minuten worden opgeladen.

De natrium-ion-accu’s zullen een aantal beperkingen van de huidige dominante lithium-ion-accu’s rond de laadsnelheid, levensduur of productiekosten kunnen opheffen. Tiamat, dat is ontstaan uit het Franse netwerk voor elektrochemische energieopslag (RS2E), heeft nu enkele tientallen functionele prototypes ontwikkeld.

Met uitzondering van het materiaal is de werking van een natrium-ion-accu vergelijkbaar met die van een lithium-ion-accu. Maar het kostte het door het Centre National de Recherche Scientifique (CNRS) gesteunde team zes jaar om de startup Tiamat, die in 2017 is opgericht, in staat te stellen om de accu’s in serie te produceren.

Een jaar geleden heeft Tiamat 3,6 miljoen euro opgehaald om de ontwikkeling af te ronden en de eerste prototypes te kwalificeren. Er vindt momenteel een aantal testen plaats en binnenkort zou een demonstratiemodel beschikbaar moeten…

View original post 102 woorden meer