“Airbus” voor batterijen: bouw eerste fabriek in Frankrijk

Frankrijk Ambassade Parijs

Tijdens de Frans-Duitse Economische en Financiële Raad van 20 september jl. hebben de minister van Economie, Bruno Le Maire, en zijn Duitse collega, Peter Altmaier, de bouw aangekondigd van een proefinstallatie voor de productie van batterijen voor elektrische voertuigen in de Franse regio Nouvelle Aquitaine. De opening van deze fabriek is gepland voor 2022. De eerste steen zal naar verwachting eind 2019 worden gelegd, onder voorbehoud van de goedkeuring van de Europese Commissie. Een tweede fabriek zal naar verwachting in 2024 in Duitsland worden geopend. Elke fabriek gaat zo’n 1.500 banen opleveren.

Afgelopen mei kondigden de twee ministers een plan aan ter waarde van 5 à 6 miljard euro voor de ontwikkeling van een Europese industriële batterijsector. Dit project, dat ook wel de “Airbus” voor batterijen wordt genoemd, wordt gesteund door de Europese Commissie en ook andere lidstaten kunnen aan dit project deelnemen.

Ongeveer 4 miljard euro zal worden…

View original post 139 woorden meer