Startups: Station F bestaat twee jaar en inaugureert een appartementencomplex voor start-ups

(Photo by JOEL SAGET / AFP)

Op donderdag 27 juni vierde Station F, die de titel opeist van “grootste wereldwijde start-up campus”, zijn tweejarig bestaan. Op dezelfde dag werd ook het gloednieuwe appartementencomplex onthuld waar een deel van de ondernemers die hun bedrijf lanceren kunnen wonen.

Het gebouw, bestaande uit drie torens van tussen de elf en zeventien etages, ontworpen door het befaamde Parijse architectenbureau van architect Jean-Michel Wilmotte, ligt op zo’n 10 minuten per elektrische step van Station F. In totaal zijn er honderd appartementen, met ieder zes slaapkamers beschikbaar.

Voor Parijse begrippen zijn de appartementen relatief goedkoop: vanaf 399 euro per maand voor een standaard kamer. Premium kamers kosten 549 euro en een twee-persoons appartement kost 799 euro per maand. Ieder appartement is volledig ingericht en de bewoners hebben ook toegang tot voorzieningen als een schoonmaker, een sportzaal een wasserette en een loungeruimte. Binnenkort wordt onderaan één van de torens een voor de hele buurt toegankelijke meetup supermarket met koffiecorner geopend.

Roxanne Varza, de directrice van Station F, geeft aan dat de appartementen één van de meest prangende behoeften van hun ondernemers vervult. De voorwaarde om een appartement te kunnen huren in Parijs is het kunnen tonen van een vast werkcontract, iets wat totaal niet van toepassing is op jonge ondernemers. Daarnaast is de omzet van deze ondernemers vaak laag waardoor ze ze zich geen appartement kunnen veroorloven. Door een huurwoning aan te bieden tegen een relatief lage prijs kunnen de ondernemers zich volledig concentreren op hun onderneming, aldus Roxanne Varza.

Door de woonfaciliteiten aan te bieden wil Station F de meest complete start-up campus ter wereld zijn en niet alleen de grootste, zegt Roxanne Varza, die van de gelegenheid gebruik maakte om nog twee andere initiatieven aan te kondigen:

  • De lancering van het evenement “F for Femme”, dat vrouwelijk ondernemerschap ondersteunt
  • De eerste publicatie van een top 30 lijst van de meest succesvolle start-ups van Station F. Dit rapport profileert de bedrijven die het beste resultaat hebben gehaald op verschillende vlakken (aangetrokken middelen, groei en gecreëerde waarde)

Op dit moment zitten in Station F twee Nederlandse ondernemers: Yama Saraj en Jan de Boer hebben samen SensAI opgericht. Met dit bedrijf willen ze door Artifical Intelligence en vechtsporten met elkaar te combineren, mentale en fysieke weerstandstraining toegankelijk maken voor iedereen. SensAI maakt onderdeel uit van het eenjarige Fighters Program dat wordt aangeboden door Station F aan ondernemers die simpelweg niet dezelfde kansen hebben gehad als anderen. Yama en Jan waren zijn zeer tevreden over de geboden faciliteiten bij Station F, de grootste en meest geweldige start-up campus in de wereld, aldus Yama en Jan die op 27 juni zijn ingetrokken in hun nieuwe Station F woonappartement.

Meer weten over de progsramma’s bij Station F? Kijk dan hier

Bron: Le Monde