Startups: TechMeeting Connected Health in Parijs

Op donderdag 27 juni vond in Parijs de Tech Meeting Connected Health plaats bij Paris Region Entreprises. Achttien internationale start-ups en vijftien grote bedrijven als Sanofi, Orange, AirFrance en l’Assistance Publique Hôpitaux de Paris (APHP) waren hierbij aanwezig.

De Connected Health start-ups presenteerden hun producten of diensten om de connectie tussen sensoren en meetapparatuur, patiënten, hun naasten, artsen en verpleging te verbeteren. De meeste start-ups kwamen uit Europese landen als Duitsland, Italië of het Verenigd-Koningrijk. Ook waren er drie start-ups uit de Verenigde-Staten en één uit Brazilië speciaal overgekomen voor de TechMeeting in Parijs.

Nederland werd vertegenwoordigd door Steve Thijssen van Wavy Assistant, de slimme partner van je hart. De Wavy-Assistant monitort via een smart-watch de toestand van het hart van een persoon met hartklachten. Als de persoon vragen heeft kan hij die stellen aan de home assistant, die indien noodzakelijk worden naasten, verpleging of een arts inschakelt. De Wavy-Assistent gebruikt hiervoor verschillende technologieën als Artificial Intelligence, machine learning en smart voice assistants.

 

Hoe zag het programma er uit?

08:30   Welkom koffie met een Parijse croissant
09:00   Opening door Hélène Tinti, hoofd bedrijfsinnovatie bij Paris Region
09:15   Expertpanel Connected Health die hun visie, expertise en ervaringen deelden:

  •             Cathay Innovation – Jean-François Cochy, Directeur investeringen
  •             Sanofi – Bénédicte Denieul, hoofd open innovatie
  •             WeHealth Digital Medicine – Véronique Frechin, hoofd innovatie
  •             Dassault Systems – Myriam Beaves, Bedrijfs ontwikkeling en partners manager

09:45   Pitches: 11 geselecteerde start-ups, waaronder Wavy Assistant kregen de kans om in 5 minuten hun bedrijf te presenteren
10:45   Netwerkpauze
11:00   Vooraf gemaakte 1op1 gesprekken tussen de start-ups en grote bedrijven: het belangrijkste onderdeel
13:00   Aanvullende lunchworkshop: Breidt je bedrijf uit naar Frankrijk

Steve Thijssen van Wavy Assistent kijkt terug op een mooie dag en was erg enthousiast over de gesprekken die hij heeft gevoerd met verschillende grote bedrijven en de aanvullende lunchworkshop. De dag bij Paris Region heeft een mooie ingang geboden in de Franse markt om hun strategie daar uit te breiden, aldus Seve Thijssen.

Paris Region Entreprises
Paris Region Entreprises is een bedrijfs- en innovatiekatalysator die internationale bedrijven ondersteunt bij hun ontwikkeling in de regio Île-de-France. Daarnaast is Paris Region Entreprises het internationale promotie- en attractiviteitsagentschap voor de regio Île-de-France.

De volgende TechMeetings die gepland staan:
10 oktober – Blockchain
14 november – Smart Factory
12 december – Cybersecurity

Meer weten over de TechMeetings die Paris Region organiseert? Of wil je meedoen aan een van de volgende meetings? Neem dan contact op met Esther Hogenhout,  liaison voor Nederlandse start-ups en scale-ups die uit willen breiden in Frankrijk: esther.hogenhout@minbuza.nl

Houd ook deze blog en de onze economische twitterpagina (@NLeconFR) in de gaten over de laatste ontwikkelingen op het gebied van kansen voor start-ups in Frankrijk.