Succesvolle Nederlands-Franse automotive co-innovatie dagen

IMG_3121Suppliers Co-Innovation day bij Renault: 21 Nederlandse bedrijven exposeren hun innovatieve producten bij Renault

Op dinsdag 25 juni had een selectie van 21 Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen op het gebied van materials, manufacturing, en green en smart mobility de unieke kans om hun innovatieve producten te presenteren in het hartje van het Renault Technocentre in Guyancourt (ten zuid-westen van Parijs). Daar zijn ruim 13.000 mensen werkzaam aan research, ontwikkeling en design.
De organisatie en coördinatie van het event lagen bij AutomotiveNL samen met de afdelingen IA (Innovatie Attaché netwerk) en I&W (Infrastructure en Water) van de Nederlandse Ambassade Parijs en met de Alliance Purchasing Organization bij Renault.

’s Ochtends leidde Leo Kusters, Managing Director van AutomotiveNL de directie van Renault en de Nederlandse Ambassadeur Pieter de Gooijer, langs de verschillende partijen. De hele dag door, met name rond lunchtijd, kwamen geïnteresseerde en geïntrigeerde Renault-medewerkers langs om met de exposanten te praten, vragen te stellen en kaartjes uit te wisselen.

Laurens van den Acker

Ook Laurens van den Acker, EVP Corporate Design Renault, nam de tijd om langs een groot aantal partijen te lopen en toonde zich zeer geïnteresseerd.
Hij stond -niet geheel verwonderlijk- uitdrukkelijk stil bij de studenten van de Design Academy Eindhoven en bij het designbedrijf VanBerlo.

France-the Netherlands: Innovations in the automotive industry

De volgende dag, op 26 juni waren de ruim Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen te gast op de Nederlandse residentie in hartje Parsij voor een seminar met plenaire sessies, pitches en networkmomenten. Met deelname door grote partijen als Faurecia, Renault, Saint Gobain, Faar Industry en vele Franse mkb’s. De thema’s waren wederom ‘smart & green mobility’ en ‘materials & manufacturing’. Dit event was eveneens georganiseerd door de IA en I&W-afdelingen van de Ambassade Parijs samen met AutomotiveNL maar ook in samenwerking met het Franse cluster Mov’eo.
Het toekomstbeeld van de automobile-industrie dat geschetst werd tijdens de dag had alles te maken met connectivity, nieuwe aanbieders in de automotivewereld, elektrificatie, autonoom rijden en veiligheid, lichte materialen, comfort, vrije tijd en wellbeing.

Siganture MoU 2MoU tussen AutomotiveNL en cluster ARIA Hauts-de-France
Er is opnieuw een stap gezet tot nauwere Frans-Nederlandse samenwerking op het gebied van mobility door de ondertekening van een MoU door AutomotiveNL met het Franse cluster ARIA Hauts-de-France in noord-Frankrijk, met speciaal accent op de samenwerking tussen beide de campussen, Transalley in Valenciennes en de AutomotiveCampus in Helmond. De Franse campus Transalley is niet alleen actief op het gebied van automotive, maar ook rail en luchtvaart.

Parijs, 25 en 26 juni 2019