Unieke kans voor Nederlandse automotivebedrijven : Co-Innovation dag bij Renault

Signature Co-Innovation Exhibitions 4-2018  Op dinsdag 25 juni gaat de Renault Co-Innovation Day van start. Als resultaat van de intensieve contacten tussen Nederland en Renault, gebaseerd op het PIB (Partners International Business)-project in Frankrijk, organiseert AutomotiveNL samen met de Nederlandse ambassade in Parijs op 25 en 26 juni 2019 een Co-Innovation Event in het Renault Technocentre in Guyancourt en een seminar op de residentie van de Nederlandse Ambassadeur.

De afgelopen jaren heeft AutomotiveNL ingezet op een verbetering van de innovatie- en handelsrelatie met Frankrijk en de Franse Automotive industrie. Via gezamenlijke deelname aan verschillende beurzen (EQUIP Auto, Midest, Paris Motor Show, Electric Vehicle Symposium/EVS32), tal van kleinere activiteiten en individuele afspraken heeft de Nederlandse innovatieve automotive industrie de aandacht getrokken van Frankrijk’s grootste OEM: de Renault-Nissan-Mitsubishi alliantie.

Een unieke kans voor Nederlandse bedrijven uit de automotive sector om een kijkje te nemen in het hart van Renault en daar te laten zien wat zij eventueel kunnen betekenen voor de Franse autofabrikant.

AutomnotiveNL logo

Renault meets the Netherlands
De Renault groep heeft AutomotiveNL en een selectie van diens leden uitgenodigd voor een Co-Innovation Day. Op dinsdag 25 juni zullen de Nederlandse bedrijven zich presenteren in het hart van het ontwikkelcentrum van de Renaultgroep: het Technocentre in Guyancourt, nabij Parijs. Via een zorgvuldig en intensief selectieproces zijn uiteindelijk 21 bedrijven door Renault geselecteerd die zich ter plekke presenteren. Dit betreft zowel partijen actief in Smart & Green Mobility als Manufacturing & Materials. Bovendien is Renault uitermate geïnteresseerd in het onderwerp design, daarom zullen ook op dit onderwerp Nederlandse spelers aanwezig zijn.

Na afloop van deze Co-Innovation Day de Nederlandse ambassade in Parijs samen met AutomotiveNL een bredere Co-Innovation Day op de Nederlandse residentie met aanwezigheid van verschillende Franse toeleveranciers en MKB’ers. Voor deze bijeenkomst zijn alle leden van AutomotiveNL van harte welkom. Dit geldt zowel voor de netwerk-cocktail op dinsdagavond 25 juni, als het event op woensdag 26 juni.

Over AutomotiveNL
AutomotiveNL is de clusterorganisatie van de Nederlandse automotive industrie, mobiliteitssector en automotive onderwijs met meer dan 150 leden. AutomotiveNL is als BV in 2011 opgericht nadat de stichtingen Automotive Technology Center, High Tech Automotive Systems en de High Tech Automotive Campus hun respectievelijke activiteiten, doelstellingen en middelen bijeenbrachten.