Ga mee met Minister Bruins naar de Paris Health Care Week en Lyon: missie van 20 t/m 24 mei

Wilt u zakendoen in Frankrijk en bent u werkzaam in de sector Life Sciences & Health (LSH)? Ga dan mee met de economische missie naar de Paris Healthcare Week en Lyon, van 20 tot en met 24 mei, onder leiding van Bruno Bruins, minister medische zorg, van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Franse zorgsector

Frankrijk biedt volop kansen voor innovatieve Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen, actief in de LSH-sector. Met meer dan 67 miljoen inwoners is Frankrijk een van de grootste zorgmarkten en economieën van Europa. Toegang tot zorg is echter een uitdaging voor de Franse zorgsector, vooral buiten de stedelijke gebieden. Daarnaast heeft Frankrijk te maken met een vergrijzende bevolking en een toename van het aantal chronisch zieken. Hervormingen van het zorgstelsel, waarbij de focus ligt op digitalisering, vergroten de marktkansen voor innovatieve producten en diensten.

Voor wie?

De missie biedt mogelijkheden voor Nederlandse bedrijven, kennisinstellingen en zorginstellingen die werkzaam zijn binnen de volgende thema’s:

  • anti-microbacteriële resistentie (AMR)
  • eHealth en digitalisering
  • medische hulpmiddelen en medische technologie
  • ouderenzorg
  • ziekenhuisbouw en/of ziekenhuisefficiëntie

Wat biedt de missie u?

De missie geeft u een goede gelegenheid om de marktkansen voor uw bedrijf of kennisinstelling te verkennen en in contact te komen met potentiële partners binnen de LSH-sector in Frankrijk.

Hieronder enkele zaken die u kunt verwachten tijdens de missie:

  • Deelname aan de Paris Healthcare Week van 21 tot en met 23 mei;
  • Een posterstand van uw organisatie in het Holland Lounge op de Paris Healthcare Week;
  • Plenair programma met bezoeken aan – en meetings met – private en publieke (universitaire) ziekenhuizen, overheids- en overige relevante instanties in de gezondheidszorg;
  • Netwerkevenementen;
  • Individuele matchmaking.

Bij voldoende interesse is een bezoek aan Lyon in de regio Auvergne Rhône-Alpes (AURA) een onderdeel van deze missie. Hier ontdekt u het lokale ecosysteem (zoals innovatieclusters) en ontmoet u potentiële zaken- of onderzoekspartners uit de regio.

Programma

Het programma van de missie start bij aankomst op 20 mei in Parijs en eindigt op 24 mei in Lyon (optioneel).

Paris Healthcare Week

U bezoekt van 21 tot en met 23 mei de Paris Healthcare Week. Deze beurs ontvangt jaarlijks meer dan 30.000 bezoekers en 850 exposanten. Voor u een geweldige kans om belangrijke spelers in de Franse LSH-sector te ontmoeten en uw bedrijf of kennisinstelling te presenteren. Rondom de beurs zijn er gezamenlijke programmaonderdelen zoals bedrijfsbezoeken, seminars en netwerkmeetings.

Tijdens deze programmaonderdelen maakt u kennis met Franse bedrijven, kennisorganisaties, overheden en ziekenhuizen. Daarnaast ontvangt u informatie over de Franse zorgmarkt en krijgt u de mogelijkheid om een lokaal netwerk op te bouwen en bekendheid te geven aan uw bedrijf, producten en diensten.

Bezoek Lyon (optioneel)

Op 24 mei brengt u een bezoek aan Lyon in de regio Auvergne Rhône-Alpes en ontdekt de kansen in deze rijke regio. De 7,8 miljoen inwoners beschikken over 400 publieke en private zorginstellingen en 3 universitaire ziekenhuizen. De uitstekende zorginfrastructuur en centrale ligging in Europa trekt veel bedrijvigheid en talent aan. Na Parijs investeert de regio Auvergne Rhône-Alpes het meest in R&D. Ook is het de nummer 1 industriële regio in Frankrijk.

Tijdens uw bezoek maakt u kennis met de lokale innovatie ecosystemen, zoals privaat-publieke samenwerkingsclusters. U krijgt ook de kans hen een korte presentatie te geven over uw professionele activiteiten.

Dit bezoek is optioneel. U kunt er ook voor kiezen om alleen deel te nemen aan de Paris Healthcare Week.

Deelname

Meld u aan via de website van de RVO! Dit kan nog tot en met 1 april 2019.

Let op: er is ruimte voor maximaal 20 bedrijven in de missie.

Wij vinden het belangrijk dat de bedrijven die meegaan, goed binnen de genoemde opzet en inhoudelijke focus vallen. Aanmelding betekent daarom niet automatisch deelname aan de missie.

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met:

Jim van der Zwan
E: jim.vanderzwan@rvo.nl

Organisatie

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) organiseert deze missie in samenwerking met het ministerie van Buitenlandse Zaken, het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en het economisch netwerk in Frankrijk.