Health & ICT projecten H2020: meer dan 280 miljoen euro beschikbaar !

Is uw bedrijf of kennisinstelling in internationaal verband bezig met onderzoek, technologische ontwikkeling en innovatie? Bent u werkzaam in de Life Sciences & Health (LSH) sector? Zet u ICT in om LSH-oplossingen te ontwikkelen? Mis dan niet de nieuwe oproepen van het Horizon 2020 programma voor 2019 – er is dit jaar weer veel budget (meer dan 280 miljoen euro !) beschikbaar voor gecombineerde LSH & ICT projecten!

Met Horizon 2020 (H2020) stimuleren de Europese Commissie en de Nederlandse overheid wetenschap en innovatie in het bedrijfsleven en de academische wereld. Met hun ondersteuning en financiering wordt kennis benut en worden nieuwe innovaties op de markt gebracht!

Frans-Nederlandse samenwerking op het gebied Life Sciences en Health (LSH) binnen dit programma is al erg succesvol. Maar liefst 30% van de Franse aanvragen zijn samen met Nederlandse organisaties; in totaal 979 projecten! ICT en Health staan allebei in de top 3 van belangrijkste thema’s binnen H2020. En wat als we deze nu eens combineren? Dan vindt u veel kansen op het gebied van artificial intelligence, big data, cloud computing, medtech, e-health en meer!

In deze lijst ziet u welke onderwerpen binnen de thema’s Health en ICT (met een totaal budget van meer dan 280 miljoen Euro !) er in 2019 projecten worden gezocht:

Titel Totaal budget (in miljoenen euro’s) Deadline
Supporting the emergence of data markets and the data economy (personal data) 48 28-03-2019
Cloud Computing 28,5 29-03-2019
Cloud Computing 1,5 30-03-2019
Mining big data for early detection of infectious disease threats driven by climate change and other factors 30 16-04-2019
Big data and Artificial Intelligence for monitoring health status and quality of life after the cancer treatment 35 24-04-2019
Large scale implementation of digital innovation for health and care in an ageing society 10 24-04-2019
Large Scale pilots of personalised & outcome based integrated care 20 24-04-2019
Support for the large scale uptake of open service platforms in the Active and Healthy Ageing domain 1,5 24-04-2019
Innovation Procurement: Next generation sequencing (NGS) for routine diagnosis 30 16-04-2019
The Human Exposome Project: a toolbox for assessing and addressing the impact of environment on health 50 16-04-2019
Pilot actions to build the foundations of a human cell atlas 15 16-04-2019
Scaling up the univocal Identification of Medicinal Products 19 24-04-2019

Stel u bent geïnteresseerd, welke stappen kunt u dan doorlopen?

  1. Vind een geschikte oproep (bijvoorbeeld uit deze lijst, of door zelf op de website van H2020 te zoeken);
  2. Ga op zoek naar buitenlandse (wellicht Franse?) partners;
  3. Schrijf een projectvoorstel en dien deze in.

Meer weten? Neem contact op met:

In Nederland

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) stimuleert en ondersteunt Nederlandse deelnemers aan H2020 als nationaal contactpunt voor dit programma. Zo worden voorlichtingsbijeenkomsten georganiseerd, publiceren zij een Wegwijzer Horizon 2020 en kunt u aan hen H2020 gerelateerde vragen stellen of sparren over uw projectvoorstel. Dus wilt u meer weten, neem contact met op met één van de medewerkers!

In Frankrijk

Het economische netwerk van de Nederlandse overheid in Frankrijk is er om u te helpen Franse samenwerkings- of onderzoekspartners te vinden. De Innovatie Adviseur LSH op de Ambassade in Parijs en de Netherlands Business Support Offices in Lyon en Nantes staan tot uw beschikking. Zij helpen u met:

  • Informatieverschaffing: oriënterend zoals via deze blog of op maat door het beantwoorden van vragen over o.a. onderzoek, marktkansen, import/export, wet- en regelgeving.
  • Toegang door (netwerk)activiteiten, individueel en collectief. We organiseren diverse missies, seminars, conferenties en bezoeken. Daarnaast zijn er geweldige mogelijkheden om met ondersteuning van RVO-instrumenten zaken te doen in het buitenland.
  • Aftersales, als u reeds zaken of Frans-Nederlandse (onderzoeks)projecten doet maar bijv. tegen publieke barrières aanloopt of hulp nodig hebt bij het “blussen van brandjes”.