Paris Blockchain week, 15-19 april 2019

Ook Parijs heeft vanaf 2019 zijn Blockchain Week, deze vindt plaats van 15 tot 19 april a.s. In Frankrijk presenteert men de PBW (Paris Blockchain Week) nu al als het grootste Blockchain & Digital Assets evenement in Europa. Een week lang zal de Franse lichtstad in het teken staan van vele evenementen georganiseerd door de belangrijkste spelers op het gebied van blockchain.
Met als hoogtepunt de Blockchain Week Summit op 16 en 17 april 2019 in Station F, de grootste incubator ter wereld.
Men verwacht er meer dan 3000 deelnemers en meer dan 100 sprekers. Daarvan heeft een aantal rees officieel toegezegd waaronder Wei Zhou (financieel directeur van Binance), Dominik Schiener (co-founder IOTA), David Rutter (hoofd van het consortium R3), Nicolas Cary (hoofd van Blockchain.info), Arthur Breitman (co-founder Tezos), Pascal Gauthier (voorzitter van Ledger), Eva Kaili (Europees députée), Mounir Mahjoubi (Franse Staatsecretaris voor Digitale Zaken).

Frankrijk heeft immers net een ambitieuze blockchainwetgeving aangenomen, beschikt over zeer getalenteerde ingenieurs en een dynamisch netwerk van innovatieve bedrijven. Toch staat Parijs niet altijd op het lijstje van de mondiale blockchain-hotspots zoals New York, San Francisco, Londres, Singapour en Toronto.

De Paris Blockchain Week is een initiatief van Woorton, Chain Accelarator (het blockchain programma voor startups in Station F), Havas Blockchain, Datalents en AFGC (Association française pour la gestion des cybermonnaies), met steun van het Franse Ministerie van Economie en Financiën en van het Staatssecretariaat voor Digitale Zaken.

De hele week worden expert meetings, keynotes, workshops, hackathons, diners en festivals georganiseerd op mooie plekken in Parijs. De belangrijkste blockchain en crypto topics komen er aan bod rond drie centrale thema’s:

  1. Technologie – Governance : hoe te komen tot decentralisatie? Proof-of-work vs. Proof-of-stake ?, Interoperability, opschaalbaarheid, etc.
    2. Regelgeving – Hoe ziet de toekomst van de security token offerings eruit?, De toekomst van valuta in een digitale wereld, aantrekkelijkheid en concurrentie in de innovatierace, etc.
    3. Investeringen – Het opzetten van een infrastructuur voor een Europese digitale valuta markt, hoe te investeren in gedecentraliseerde organisaties?, de eerste resultaten van evaluaties, etc.

Enkele programma-onderdelen:

15 april – Blockchain for Good
Officiële opening in aanwezigheid van Mounir Mahjoubi, Staatssecretaris voor Digitale Zaken (tbc)

15 april – CryptoMondays Paris #14
CryptoMondays Paris is de Franse hub van CryptoMondays, een inititatief van de Amerikaan Lou Kerner die dit in 2018 lanceerde. Aan CryptoMondays doen wereldwijd duizenden cryptofans mee in meer dan 30 steden in de wereld.

16 april – ChainAccelerator – Demo Day
De grootste blockchain startup accelerator in Europa organiseert een demo dag voor alle PBW deelnemers. De startups die deel uitmaken van de accelerator zullen in Station F hun producten en diensten showen.

16 en 17 april – Paris Blockchain Week Summit
Paris Blockchain Week Summit (PBWS) is het flagship evenement van de Paris Blockchain Week. Meer dan 3000 deelnemers worden er verwacht en meer dan 100 sprekers, waarmee op een hele mooie manier de tiende verjaardag van Bitcoin en blockchain gevierd wordt! Bekende sprekers van de meest prominente blockchain en cryptocurrency organisaties komen bijeen in Station F, om over regelgevng, investeringen en technologie te spreken.

18 april – Paris Dauphine Blockchain Day
De universiteit Paris Dauphine organiseert een belangrijk event over de invloed van blockchain op verschillende vlakken, van computer science tot organisatiemanagement en de financiële wereld. Professoren en researchers uit de hele wereld worden hier verwacht.

Side events

Via de website van de PBW kunnen momenteel side events ingediend worden.

Twitter @ParisBlockWeek