VR-bril in het bedrijfsleven

Tikaway, een Frans tech-bedrijf uit Lyon, heeft VR-brillen ontworpen die een subtielere variant van de GoPro zouden worden, bedoeld voor het vastleggen van reizen of familiemomenten. In plaats daarvan werd de bril opgemerkt door het bedrijfsleven.

Met de bril kun je namelijk in real-time beelden zenden. Dit is handig voor technische reparaties, de bouw of het live broadcasten van een vergadering. De camera zit in een van de pootjes van de bril, die maar 56 gram weegt, en bevat ook 16GB opslag en een bluetooth functie. Daarnaast zit er een microfoon in en is het mogelijk om een interface te downloaden en zo via smartphone screenshots te maken en documenten op te slaan en te delen.

Tikaway benadrukt vooral de simpliciteit van het design. Daarnaast is de prijs aantrekkelijk – €350 en een jaarabonnement à ongeveer €1000. Zowel MKB’s als grote bedrijven waren gecharmeerd van de bril, waaronder SNCF, Engie en EDF.

In januari 2019 stond Tikaway op de CES in Las Vegas om het originele model te promoten, maar ook om nieuwe add-ons te presenteren.