CES Las Vegas: Frankrijk nummer één in het aantal deelnemende start-ups

french-tech-ces2019Van 8 tot en met 11 januari vond de 52e editie Consumer Electronic Show (CES) plaats. In totaal namen 425 Franse bedrijven deel, waarvan maar liefst 380 start-ups.

Eureka Park, het start-up gedeelte van de beurs, bestond voor ongeveer 50% uit Europese start-ups waarvan 26% Franse start-ups. Hiermee was Frankrijk het best vertegenwoordigde land op het gebied van start-ups.

Dit jaar is het Business France voor de eerste keer gelukt om vrijwel alle Franse régio’s te groeperen onder de vlag van “La French Tech”. Voor de internationale bezoekers was het hierdoor veel duidelijker wat de verschillende Franse regio’s te bieden hebben. Daarnaast bood het de Franse start-ups een goede zichtbaarheid tussen de vele andere paviljoens.

Er was een grote verscheidenheid tussen het productaanbod van de Franse start-ups. Wel waren er drie hoofdthema’s te definiëren: gezondheid, “smart home” en mobiliteit. Daarnaast was er een duidelijke trend zichtbaar onder de start-ups: de toepassing van Artificial Intelligence.

Bonnen: Les Echos, le monde