Nederlandse smart & green mobility succesvol op Mondial.Tech in Parijs

43729497_602298080204412_7249683604832256000_nTijdens de 120ste editie van de Paris Motor Show was de Nederlandse smart and green mobility sector goed aanwezig met een Holland High Tech paviljoen met daarin een aantal Nederlandse innovatieve mobility industrie- en kennispartners.

Op woensdag 3 oktober bezocht de Nederlandse ambassadeur in Parijs Pieter de Gooijer het paviljoen. Als klap op de vuurpijl bezocht diezelfde dag Laurens van den Acker, Senior Vice President of Corporate Desgin Renault Group, het Holland High Tech paviljoen waar hij zijn bewondering uitsprak voor het Nederlandse ondernemende en innovatieve karakter dat uitstraalde van de bevlogen exposanten.

43614841_308136169970242_7591961931041210368_n
Laurens van den Acker bij de Storm motor

 

 

Business2Business @Mondial.Tech
Tijdens deze Paris Motor Show werd er voor het eerst een speciale hal ingericht voor B2B activiteiten, Mondial.Tech genaamd. Naast het overweldigende vuurwerk van merken als Renault, Audi, BMW en PSA-group die hun nieuwe modellen en concepten op de Paris Motor Show presenteren, was er op de Mondial.Tech volop ruimte voor Business2business activiteiten voor toeleveranciers.

Op het Nederlandse paviljoen waren vijf industrie- en kennispartijen vertegenwoordigd: Polyscope, Holst Centre, Streetplug, AND en de Technische Universiteit Eindhoven. Het Studententeam STORM, inmiddels omgezet in startup SPIKE, was op uitnodiging van de universiteit Eindhoven in het Holland High Tech Paviljoen aanwezig. Tijdens de eerste dag van de Mondial.Tech bezocht RAI Vereniging voorzitter Steven van Eijck het Nederlandse Paviljoen, in gezelschap van Jan Peter Balkenende als juryvoorzitter van de Automotive Innovation Award (www.automotiveinnovationaward.nl).

Partners International Business (PIB)
De Nederlandse ambassadeur Pieter de Gooijer bezocht het paviljoen op woensdag 3 oktober en nam alle tijd om met alle standhouders te spreken over hun activiteiten en ambities, in Nederland maar zeker ook in Frankrijk.
Sinds ruim één jaar werken 20 Nederlandse partijen immers samen in het Partners International Business (PIB) programma om gezamenlijk de Franse markt beter te kunnen bedienen. De partijen komen zowel uit de smart mobilityhoek, zoals TU Eindhoven, de green mobilityhoek, zoals StreetPlug, als ook de innovatieve materialenhoek zoals Holst Centre. Dit programma begint ondertussen haar vruchten af te werpen. Penvoerder is AutomotiveNL, de Innovatie afdeling (Innovatie Attaché Netwerk) aan de Nederlandse Ambassade in Parijs is eveneens nauw betrokken bij de PIB.
Ook bezocht de ambassadeur een prachtig staaltje Frans-Nederlandse samenwerking in de stand van Altran, waar 2Getthere haar 3e generatie GRT autonomous shuttle presenteerde die dit jaar nog in de mixed traffic modus gaat rijden, oftewel op dezelfde weg als gewoon verkeer.

2getthere - Altran Mondial met Ambassadeur
Ambassadeur Pieter de Gooijer in de nieuwste shuttle van het Nederlandse 2getthere

 

 

 

Bezoek Laurens van den Acker
Nederland heeft naast een zeer innovatie automotive industrie en mobilitysector ook een sterke design-sector. Diverse OEM’ers hebben Nederlandse topdesigners in dienst. Laurens van de Acker is als Senior Vice President of Corporate Desgin verantwoordelijk voor het ontwerp van diverse modellen van Renault. Na een intensieve dag, met onder andere een bezoek van de Franse president Emmanuel Macron, bezocht Laurens van den Acker het Holland High Tech paviljoen. Hij prees de Nederlandse bijdrage en sprak zijn interesse uit in AutomotiveNL als vertegenwoordiger van 180 innovatieve organisaties binnen de automotive industrie.

42906159_1189044294584527_6514300799059755008_n

AutomotiveNL heeft tijdens de Paris Motor Show het fundament kunnen leggen voor een Innovation Day bij Renault in 2019. Uiteraard zal de sector daarover geïnformeerd blijven.
Daarnaast zijn contacten gelegd met de organisatie van de EVS32 die in 2019 in Lyon zal plaatsvinden. Het is onze ambitie om ook daar met vele Nederlandse partners een Holland High Tech Paviljoen te realiseren.

Contact:
Joannette Polo, Innovatie Attaché Netwerk, Parijs joannette.polo@minbuza.nl