Gentherapie: netwerkbijeenkomst brengt Nederland en Frankrijk dichterbij elkaar

Op 17 september vond in Parijs de ‘Gene therapy partnering day’ plaats, georganiseerd door het Imagine Institute en Medicen Paris. Deze internationale netwerkdag op het gebied van gentherapie werd voorgezet op het Atelier Néerlandais. Hier kwamen Nederlandse en Franse ondernemers en onderzoekers samen om nog dieper in te gaan op de kansen die ervoor beiden liggen om samen te werken en onderzoeken!

Zoals Nico Schiettekatte (Innovatieraad en hoofd Economisch Cluster bij de Nederlandse ambassade in Parijs) zei in zijn voorwoord: “een geweldige kans om te fungeren als de vector en onze Nederlandse genen te presenteren aan Franse cellen”.

Eerst gaf professor Frank Staal (Leiden University Medical Center) een educatieve en inspirerende lezing over de laatste ontwikkelingen op het gebied van gentherapie in Nederland. Vervolgens lichtte Mael Mbaye van de Franse investeringsbank Bpifrance de financieringsmogelijkheden toe voor onderzoek in Frankrijk en in Europees verband via Eurostars. Daarna was het de beurt aan 7 Nederlandse ondernemers om hun product op het gebied van gentherapie te pitchen. Wat hebben zij veel te bieden! Nieuwe connecties werden gemaakt en vele ideeën uitgewisseld. Kortom, een succesvolle bijeenkomst om gentherapie in bilateraal verband verder te ontwikkelen!

gene3

De Nederlandse ambassade in Parijs organiseerde deze netwerkbijeenkomst samen met het European Enterprise Network (EEN) en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl).