#EDC2018 Artificial Intelligence: uw kans om samenwerkingspartners te vinden in Frankrijk

AI2

Voorziet u ook de impact die Artificial Intelligence (AI) zal hebben op onze samenleving? En de kansen die dit biedt voor wetenschap en bedrijfsleven? Wees (artificially) intelligent en kom op 15 en 16 november 2018 naar de 17e editie van de Erasmus-Descartes conferentie in Parijs.

Op 15 en 16 november 2018 staat deze jaarlijkse Nederlands-Franse conferentie geheel in het teken van Artificial Intelligence (AI). Toonaangevende figuren uit de wetenschap, het bedrijfsleven, het openbaar bestuur en het onderwijs uit Nederland en Frankrijk presenteren hun visie op AI. U kunt met hen ideeën uitwisselen over de kansen en bedreigingen die dit met zich meebrengt. Het draait om het versterken van de samenwerking tussen Nederlandse en Franse professionals, van startups tot gevestigde namen, en het aanzetten tot concrete Frans-Nederlandse projecten ofwel in EU-verband.

Programma

De conferentie kent een veelzijdig programma. U woont meerdere plenaire sessies bij waarin sectoroverstijgende thema’s aan de orde komen en krijgt inzicht in de meest recente wetenschappelijke ontwikkelingen, samenwerkingsverbanden en business cases. Daarnaast staan in drie workshops drie specifieke thema’s centraal:

  • Mobiliteit: Mobiliteit van de toekomst, intelligent genoeg?
  • Gezondheid: De patiënt, de arts of AI: wie houdt de teugels in handen?
  • Cultuur: AI als nieuwe techniek, een kunstmatig instrument?

Twee bijzondere elementen vullen het programma aan. Ten eerste komt voorafgaand aan de conferentie een vijftiental Jonge Talenten bijeen om na te denken over en te werken aan oplossingen voor bepaalde problemen op het gebied van AI. Zij presenteren niet alleen de resultaten en hun bevindingen, maar nemen ook actief deel aan diverse onderdelen van de conferentie.

Ten tweede is er een speciaal programma voor startups. De Franse-Nederlandse samenwerking op het gebied van startups is essentieel voor de doorontwikkeling en toepassing van de disruptieve innovaties die AI teweeg zal brengen. Een tiental Nederlandse en Franse startups krijgt de mogelijkheid om tijdens de conferentie te pitchen. De startup component biedt tevens een matchmakingprogramma aan vijftien Nederlandse startups bij Station F, de grootste startup campus ter wereld.

Waarom deelnemen?

  • Om op de hoogte te zijn van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van AI in Frankrijk en Nederland;
  • Om te herkennen waar de kansen liggen voor samenwerking met Franse partners op het gebied van AI;
  • Om uw internationale netwerk uit te breiden en potentiële onderzoeks- en/of zakenpartners te ontmoeten.

Aanmelden

Meld u aan voor de Erasmus-Descartes conferentie via www.erasmusdescartes.nl en duik met ons in de wereld van AI!