Frankrijk wil vanaf 2020 autonome voertuigen toelaten op zijn wegennet

Frankrijk Ambassade Parijs

Oud staatssecretaris van transport, Anne-Marie Idrac, heeft op 14 mei een rapport overhandigd aan de Franse regering over de ontwikkeling van autonome voertuigen in Frankrijk. Een aantal werkgroepen gaat zich buigen over de ontwikkeling van het wet- en regelgevingskader en het testen van autonome voertuigen zonder chauffeur op de openbare weg zal vanaf 2019 in heel Frankrijk mogelijk zijn.

Frankrijk heeft zich als doel gesteld om al vanaf 2020 autonome voertuigen toe te laten op haar wegennet en het rapport omvat alle werkzaamheden die door de overheid moeten worden uitgevoerd om dit doel te bereiken. Naast de ontwikkeling van het wet- en regelgevingskader en het vaststellen van het kader om autonome voertuigen te testen zal er ook worden gewerkt aan een aantal andere onderwerpen zoals cybersecurity, interactie tussen infrastructuur en voertuigen, kaartsystemen,…. Dit zal gebeuren in samenwerking met internationale instanties, zoals de VN en de EU.

Het rapport bevat een…

View original post 568 woorden meer