Nederlandse high-tech prominent aanwezig op MIDEST in Parijs

Van 27 tot en met 30 maart 2018 konden de bezoekers aan de MIDEST beurs in Parijs een kijkje in de keuken nemen van de Nederlandse hightech kennis en knowhow.
MIDEST maakt deel uit van een groter geheel, Global Industries, en wordt ook wel de Hannover Messe van Frankrijk genoemd. Uiteenlopende sectoren als automotive, aerospace, energie, chemie en nucleair zijn er te vinden. Met 2.700 exoposanten en zo’n 50.000 bezoekers is het een belangrijk event voor de Europese industrie.
Het was voor het eerst dat Nederland met een nationaal paviljoen deelnam aan de beurs.

MIDEST was dit jaar verkozen tot strategische beurs voor de HTSM sector. De coördinatie lag bij de Metaalunie en AutomotiveNL. Voorts zijn deelnemers aan de PIB Smart & Green mobility Frankrijk speciaal uitgenodigd om deel te nemen aan MIDEST. Dit resulteerde in een mooi Hollandpaviljoen met deelname door New Cosmos, specialist in gasdetectiesystemen, AutomotiveNL, Elaad, TU Eindhoven en de Automotive Campus.

Op woensdag 28 maart organiseerde de Ambassade Parijs, IA (Innovatie Attaché) netwerk, een netwerkevent op het Hollandpaviljoen met interessante pitches door New Cosmos, Elaad, AutomotiveNL en Automotive Campus.
Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat was vertegenwoodigd door Jeroen Heijs, lid van het Management Team Industriebeleid. Namens het Economisch Cluster van de Ambassade Parijs was Nico Schiettekatte aanwezig, tevens Innovatie Attaché Parijs.

Deelnemers waren enthousiast over de organisatie, kwaliteit en de omvang van het evenement. Deze eerste deelname zorgt ervoor dat er zorgvuldig kan worden afgewogen of en hoe we mogelijk volgend jaar opnieuw deelnemen.

Volgend jaar vindt MIDEST eerder in het jaar plaats en wel van 5 tot en met 8 maart 2019.