Nederland sterk aanwezig op Forum Energy for Smart mobility, Marseille, 15-16 februari 2018

Toonaangevende Nederlandse sprekers
Nederland is een van de gastlanden van het Forum ‘Energy for Smart mobility’ dat op 15 en 16 februari 2018 in Marseille plaatsvindt. Niet minder dan negen Nederlandse bijdragen staan op het programma. Toonaangevende sprekers zijn Jan van Zanen, Burgemeester van Utrecht en Bert Klerk, Voorzitter van het Formule E-team.
Het forum is een initiatief van Green Univers, het cluster Capénergies, de Kamer van Koophandel CCI Alpes Côte d’Azur en het EEN Netwerk (Enterprise Netwerk Europe) France Méditerranée. Het Innovatie Attaché Netwerk Parijs en de vereniging DOET droegen bij aan de prominente plaats van Nederlandse partijen bij dit evenement.
Het forum is specifiek gericht op energietransitie, SmartCharging en V2G. De Franse organisatie heeft ervoor gekozen om dit forum op poten te zetten met medewerking van drie gastlanden, Duitsland, Denemarken en Nederland, voertaal voor het forum is daarom Engels.

Nederland koploper op gebied van smart charging
De Fransen zijn onder de indruk van wat er in Nederland op EV-gebied allemaal gebeurt: smart charging projecten met Franse Zoë’s als deelauto’s, slimme laadinfrastructuur en open protocollen. Daarom komt er ook een ‘Holland corner’ in Marseille.
Een groot aantal Nederlandse sprekers zal acte de présence geven. Naast talloze presentaties wordt de gasten (men verwacht er 300) de mogelijkheid geboden om specifiek B2B gesprekken te voeren.  De Vereniging DOET is nauw betrokken bij de organisatie aan Nederlandse zijde en kan daarom 10 gratis entreebewijzen verdelen onder de leden.  Aanmelden kan via info@doetdoet.nl.

Programma
De volgende Nederlandse sprekers staan geprogrammeerd.

VAN ZANEN Jan, Mayor Utrecht
1. KEYNOTE SPEECH 3 > Pioneering European Cities : next generation sustainable urban areas feedbacks – Part 1
2. KEYNOTE SPEECH 3 > Pioneering European Cities : next generation sustainable urban areas feedbacks – Part 2

DE BREY Baerte, Chief International Officer
ElaadNL – The knowledge and innovation centre in the field of (smart) charging infrastructure
1. COUNTRY WORKSHOP The Netherlands
2. KEYNOTE SPEECH 4  Vehicle-to-Grid

KLERK Bert, Chairman of Dutch Formula E-team
FET – Formule E-team
KEYNOTE SPEECH 1 –  Global e-mobility & energy trends : market focus & game changers

SCHOLTES Michel, International Sales Manager
GreenFlux
1. COUNTRY WORKSHOP  The Netherlands
2. WORKSHOP  Charging optimization and management of power grids

VAN KERKHOF Mark, Managing consultant Energy and Climate Managing consultant
APPM Management Consultant
COUNTRY WORKSHOP The Netherlands

VAN WEEZEL Aard, CEO
STREETPLUG
Start up workshop

Waar? Marseille
Wanneer? 15 en 16 februari 2018
Website: 1st Forum energy for Smart Mobility
Informatie: joannette.polo@minbuza.nl