Ideeën voor toekomstige mobiliteitswet

Frankrijk Ambassade Parijs

Alle ideeën zijn nog niet volledig uitgewerkt, maar de toekomstige mobiliteitswet, die dit voorjaar moet worden aangenomen, begint vorm te krijgen. Vier zowel verfrissende als innovatieve maatregelen worden serieus door de Franse overheid overwogen. Het gaat om:

Invoering van een vignet voor vrachtwagens op de Franse ‘routes nationales’
Al bij haar aanstelling als minister van transport gaf Elisabeth Borne aan dat vrachtwagens die door Frankrijk heen rijden moeten bijdragen aan de financiering van de infrastructuur. Aangezien het dossier van de Ecotaxe nog steeds te gevoelig ligt, moet er een andere oplossing worden gevonden. De invoering van een tolheffing op bepaalde nationale wegen is als alternatief genoemd. Volgens de krant Les Echos is de invoering van een vignet de meest waarschijnlijke oplossing. Het is een eenvoudige maatregel die snel kan worden ingevoerd. Bovendien betalen hierdoor ook buitenlandse vrachtwagens voor het gebruik van de Franse infrastructuur. Doordat deze chauffeurs vaak buiten de…

View original post 378 woorden meer