Workshop Green Deals op 13 december tijdens de World Efficiency Beurs in Parijs

Sinds Frankrijk het Nederlandse instrument ‘Green Deals’ in 2016 heeft overgenomen, zijn er zo’n 7 Franse varianten van de samenwerkingen tussen publiek en privaat op het gebied van een ‘groene transitie’. Tijdens de World Efficiency Solutions beurs op 13 december 2017, zullen de Nederlandse en Franse Green Deals (Engagements pour la Croissance Verte (ECV)) in een workshop aan het licht komen.

De Nederlandse Green Deals zorgen ervoor dat bedrijven, andere belanghebbende organisaties, lokale en regionale overheden en interessegroepen toegankelijk samen kunnen werken met de centrale overheid op het gebied van groene ontwikkeling en maatschappelijke kwesties. Het idee achter de Green Deals is het weghalen van de barrières binnen overheden, die het gemakkelijker maken om duurzame initiatieven van de grond te krijgen en het proces waar mogelijk te versnellen. Aangezien initiatieven vaak bottom up tot stand komen, vlakbij de bron, zijn de Green Deals een succesvol nieuw instrument.

Dat het Franse ministère de la transition écologique et solidaire (ministerie van energietransitie en solidariteit) ‘fan’ is van het Nederlandse instrument is gebleken. Tijdens de sessie op 13 december 2017 op de World Efficiency zullen een aantal voorbeelden van Nederlandse Green Deals en de Franse vertaling ervan naar ECVs worden gegeven. Ook zal dit dé gelegenheid zijn om de twee instrumenten te vergelijken en te leren van elkaars ervaringen. Naast inleidende presentaties zullen zowel Franse als Nederlandse bedrijven hun voorbeelden toelichten (zoals Suez, Air France-KLM, Ministerie van Defensie, Philips Light, ECV Frivep, SNCF, SNED, FEDEREC Verre).

De workshop is georganiseerd door le minisère de la transition écologique et solidaire, le ministère de l’économie et des finances, Orée en de Nederlandse ambassade in Parijs. Als onderdeel van de gehele workshop zullen de volgende Nederlandse presentaties gehouden worden:

  • Ambassadeur van de Nederlandse ambassade in Frankrijk – Green Deals algemeen
  • Marion Braks – KLM Green Deal, impact 5 jaar Green Deal
  • RWS – circulair inkopen Green Deal, recycling van uniformen
  • Philips – Accelerating Building Renovation, request for partners for a new Green Deal

De Salon World Efficiency zal plaatsvinden in Parijs, Porte de Versailles, hal 7.2.

Meer informatie over het gehele programma vind u hier:

Of op de website van World Efficiency zelf.

Interesse in het bezoeken van de workshop? Inschrijven kan per email naar: brethome@oree.org

WE salon