November succesvolle maand PIB Smart and Green Mobility Frankrijk

De maand november was een succesvolle maand voor de deelnemers aan het Partnership in International Business Smart & Green Mobility. Deze PIB, die op 7 juni jongstleden werd getekend, focust zich op de samenwerking met Frankrijk op het gebied van Smart & Green Mobility en slim materialengebruik. Vrijwel alle deelnemers aan de PIB waren in november in Frankrijk aanwezig om deel te nemen aan de Imagine Mobility Meetings van Mov’eo en/of de tweejaarlijkse beurs Salon des Maires.

Op 16 november vonden de Imagine Mobility Meetings van het innovatiecluster Mov’eo in Parijs plaats. Tijdens dit jaarlijkse B2B-evenement op het gebied van slimme en groene mobiliteit was Nederland gastland. Nederland stond daardoor centraal, hetgeen zich onder andere uitte door de uitgebreide presentatie door Bram Hendrix (AutomotiveNL) over de ontwikkelingen in Nederland en de mogelijkheden/wensen voor Nederlands-Franse samenwerking. Maar liefst 10 Nederlandse deelnemers aan de PIB Smart & Green Mobility waren aanwezig en namen deel aan de matchmaking, pitches en presentaties, hetgeen geleid heeft tot veel nieuwe gedachten.

Te gast bij Station F, ’s werelds grootste incubator voor start ups in Parijs

De dag voorafgaan aan de meetings (15 november) organiseerde Paris Region Entreprises een business-tour voor de Nederlandse deelnemers langs het Open Innovatie Lab van Renault en de grootste startup incubator ter wereld in het hartje van Parijs, Station F.

 

 

 

Salon des Maires
Van 21 tot en met 23 november vond in Parijs de Salon des Maires plaats, de tweejaarlijkse burgemeestersbeurs van Frankrijk. Van 21-23 november deden ElaadNL, Streetplug en Last Mile Solutions in het kader van de PIB Smart 7 Green Mobility mee aan dit evenement , vergezeld door de vreemde eend in de bijt Knapzak. Doel is te laten zien samen te willen werken met Franse partners. Om de partijen te ondersteunen heeft de Nederlandse ambassade een netwerkcocktail  georganiseerd, met daarbij de feestelijke uitreiking van de eerste Franse brochure Smart Charging & Electromobilité aan ATEC-ITS France (smart mobility cluster) en Avere (electric mobility cluster).

Deze brochure dient het open laadprotocol OCPP wereldwijd te promoten.