Start-up Skytree wint Environment prijs tijdens de Hello Tomorrow Summit in Parijs

 Afgelopen week vond de 4e editie van de Hello Tomorrow Challenge plaats, als onderdeel van de Hello Tomorrow Global Summit. Meer dan 3000 start-ups hebben aan deze competitie meegedaan en hun idee voorgelegd aan een jury van wetenschappers, entrepreneurs, investeerders en kenners. Tijdens het tweedaags internationaal event mochten de laatste 75 finalisten hun idee pitchen voor de eindjury, in de tien verschillende industrieën: New Materials, Wellbeing, Food & Agriculture,  Data & AI, Energy Transition, Environment, Healthcare, Industry 4.0, Mobility en Aerospace. Onder de finalisten van de environment track bevond zich de Nederlandse startup SkyTree, die na een overtuigende pitch de wel verdiende prijs van €15.000,- binnensleepte.

Skytree heeft de environment track gewonnen met hun ruimte-technologie voor het afvangen en gebruiken van CO2 uit de lucht in gebouwen en voertuigen. Het idee is voortgekomen uit een onderzoek van de ESA (European Space Agency), en is oorspronkelijk ontwikkeld om langere ruimtemissies mogelijk te maken. De oorspronkelijke methode vangt de door de astronauten uitgeademde CO2 namelijk op uit de lucht in een ruimteschip. Skytree heeft dit verder ontwikkeld door naast CO2 op te vangen ook de lucht te zuiveren, drinkwater te maken of warmte of licht te produceren van de opvang. De Skytree units geven koolstofneutraal CO2 vrij aangezien het meteen uit de lucht wordt afgevangen. Hierdoor is het niet schadelijk voor het milieu. Skytree’s missie? De CO2 overvloed niet meer als een potentieel probleem zien, maar kijken naar de gebruiksmogelijkheden van de ongelooflijk veelzijdige bron.

Hello Tomorrow Summit georganiseerd in het 19e arrondissement van Parijs kent een wijd publiek van over de hele wereld. Niet alleen hebben de start-ups van de challenge de kans op €15.000,- of zelfs de hoofdprijs van €100.000,- ook kunnen nieuwsgierige luisteraars, investeerders maar ook bedrijven hier hun interesse kwijt in het ultieme deep-tech milieu. Hello Tomorrow ziet zichzelf als een accelerator om baanbrekende technologieën de alledaagse wereld in te helpen, door de veelbelovende deep-tech entrepreneurs van over de gehele wereld onder het licht te brengen, te ondersteunen en te linken aan de juiste personen.

 

Niet alleen won Skytree de €15.000,- track prijs, ook hadden ze de kans om hun idee te presenteren aan het gehele publiek van de Hello Tomorrow Summit, tijdens de slotsessie. Sévering Fischer, hoofd van milieu en extra financieel accounting van BNP Paribas reikte de prijs uit. Door de vele aandacht die Skytree kreeg van het brede internationale publiek tijdens de Hello Tomorrow Summit, hoopt zij haar ontwikkeling in sneltreinvaart tot een hoger level te kunnen brengen. Een ultieme kans voor elke start-up!skytree