Holland High Tech op Equip Auto Parijs 2017

Dit jaar heeft Nederland onder de vlag van Holland High Tech sterk ingezet op de deelname aan Equip Auto, een grote automotive aftersalesbeurs die van 17 tot en met 21 oktober in Parijs plaatsvond.

Dit evenement was dit jaar als strategische beurs aangemerkt door de HTSM-sector, hetgeen er door de organisatie van een Holland Paviljoen én een Holland House en door de inzet van de Nederlandse ambassade in Frankrijk toe geleid heeft dat het aantal Nederlandse exposanten dat dit jaar aanwezig is op de beurs is gestegen met bijna 30% (tot 33 exposanten).

Op 18 oktober vond de Holland Day plaats, een dag waarop de Nederlandse oplossingen voor globale problemen centraal stonden. Tijdens deze dag is Nederland in Frankijk – door middel van pitches, een cocktail en de aanwezigheid van de Nederlandse ambassadeur Pieter de Gooijer en Jeroen Heijs namens het ministerie van Economische Zaken – stevig op de kaart gezet als samenwerkingspartner voor mobiliteitskwesties.

Ook het Partnership in International Business (PIB) Smart & Green mobility nam deel aan de Equip Auto. Deze beurs was een goede gelegenheid voor het collectief om zich aan Frankrijk te presenteren. Daarnaast had de Nederlandse ambassade voor hen een bezoek georganiseerd aan het parallel georganiseerde evenement AUTONOMY & The Urban Mobility Summit. Dit evenement sluit qua thema goed aan bij de Nederlandse beleidsdoelstellingen en het PIB-consortium.

Vanuit de PIB deden mee aan de Equip Auto: Brightlands Materials Centre, Holst/ Solliance, Pentacon, Technolution, Automotive Campus en TU/e.
De andere aanwezige exposanten waren Lightyear, de start up die de elektrische auto op zonne-energie ontwikkelt, ID Tools met hun innovatieve tools, Van Peperzeel voor battery safety solutions, AND voor smartere verkeersoplossingen en Vialle met LPG solutions.

De clip (Franstalig)!!

Door de samenwerking tussen bedrijven, kennisinstellingen en de overheid waren de deelnames aan beide evenementen succesvol, waarbij veel nieuwe contacten gelegd zijn. Een mooi stukje samenwerking tussen AutomotiveNL, Holland High Tech, RAI Vereniging en de Nederlandse Ambassade in Frankrijk.

En een uitstekende gelegenheid om Nederland als mobility- en hightechnatie in Frankrijk te presenteren!

Meer weten?
Wilt u meer weten over mobility in Frankrijk of over de PIB Smart & Green Mobility Frankrijk?
Neem dan contact op met joannette@hollandinnovation.fr of met AutomotiveNL!