Groen licht voor eerste Franse drijvende windmolen

Frankrijk Ambassade Parijs

De drijvende windmolen Floatgen is vrijdag 13 oktober ingewijd door staatsecretaris Sébastien Lecornu van het ministerie van de ecologische transitie en solidariteit en zal binnenkort voor de kust van Croisic (Loire-Atlantique) worden geïnstalleerd. Het betreft de eerst drijvende windmolen in Frankrijk.

Deze drijvende windmolen is een Europees succes. Zeven Europese partijen, waarvan drie uit Frankrijk (Ideol, Bouygues Travaux Publics en de Ecole centrale de Nantes) werken sinds 2013 aan dit project. De Europese Unie heeft het project mede gefinancierd (€10 mln) in het kader van het zevende kaderprogramma voor onderzoek en technologische ontwikkeling. ADEME (Frans agentschap voor milieu en energie) heeft €5,7 mln beschikbaar gesteld voor de installatie van de windmolen met een vermogen van 2 MW en €2,5 voor de voorafgaande operationele testen.

Vanaf 2018 zal de windmolen een hoeveelheid elektriciteit opwekken die overeenkomt met het jaarlijkse elektriciteitsverbruik van 5.000 huishoudens. Gedurende twee jaar zal getest worden hoe de…

View original post 329 woorden meer