Frans Klimaatplan, 4 concrete maatregelen

Frankrijk Ambassade Parijs

Milieuminsiter Hulot heeft de eerste 4 concrete maatregelen uit zijn Klimaatplan bekend gemaakt. Het betreft met name maatregelen voor huishoudens met een laag inkomen. Deze maatregelen zorgen ervoor dat iedereen kan deelnemen aan de strijd tegen de klimaatverandering en de luchtvervuiling.

  1. Premie voor de omwisseling van oude voertuigen. Bij omwisseling van een benzineauto van vóór 1997 of een dieselauto van vóór 2001 voor een nieuwe auto, maar ook, en dat is nieuw, voor een tweedehandsauto met een milieusticker 0, 1 of 2, ontvangt de koper een premie van 500 à 1.000 euro. Voor niet-belastbare huishoudens wordt deze premie verdubbeld en bedraagt 2.000 euro bij de aanschaf van een dieselauto van vóór 2006.
    Bijvoorbeeld: een niet-belastbaar huishouden dat zijn Clio van vóór 1991 wil vervangen door een tweedehands recenter model – een Clio uit 2006 die 125g CO2 uitstoot per gereden km en die een gemiddelde waarde heeft van 3.500 euro…

View original post 410 woorden meer