Elektrische auto vanaf 2020 in de stad goedkoper dan benzine- en dieselwagen

Frankrijk Ambassade Parijs

Vanaf 2020 zal de elektrische auto in de stad voordeliger zijn dan een auto met een verbrandingsmotor en met name in drukke steden. Dit geldt zowel voor de eigenaar als voor de gehele maatschappij. Dit zal vanaf 2030 ook het geval zijn voor een gemengd gebruik (stedelijke en interstedelijke trajecten) van het voertuig. Als alle milieuvoordelen worden meegenomen, dan is het voordeel van de hele maatschappij minder groot: het elektrische voertuig is rendabel in sociaal-economisch opzicht vanaf 2020 in zeer drukke steden en vanaf 2030 in drukke steden. Een hybride auto toont daarentegen een ongunstig plaatje voor zowel de gebruiker als de maatschappij, met uitzondering van het intensieve gebruik door taxis in zeer drukke stedelijke gebieden.

Dit zijn de belangrijkste conclusies van een onderzoek dat is uitgevoerd door de commissariat général au développement durable (CGDD) – denktank van het Franse ministerie voor ecologische transitie en solidariteit – dat onlangs is…

View original post 474 woorden meer