Vraagafhankelijk vervoer met autonome voertuigen in Rouen

Frankrijk Ambassade Parijs

Vanaf 2018 zal in het wetenschapspark van Madrillet, ten zuiden van Rouen (Normandie), in aanvulling op het OV-aanbod, een experimentele vervoersdienst worden opgezet met elektrische autonome voertuigen.

Voor dit project zal de Zoé van Renault worden ingezet. Het gaat om een publiek-private samenwerking die voor 3 jaar is afgesloten tussen de metropool Rouen Normandie, de nationale overheid, de groep Caisse des Dépôts en haar dochter Transdev (moedermaatschappij van Connexxion). Voor de eerste fase van de samenwerking is een bedrag van 10 miljoen euro beschikbaar.

zoe_electrique_1280x400Laatste kilometer
De auto’s die naast andere voertuigen en bussen, op drie verschillende trajecten zullen rijden, worden ingezet om de laatste kilometers af te leggen van reizigers die met het OV naar het wetenschapspark zijn gekomen. In het begin zal iemand van Transdev aan boord van het voertuig aanwezig zijn, maar op den duur zal de auto volledig autonoom zijn.

Rotondes en zebrapaden die op de…

View original post 82 woorden meer