Renault en Universiteit Compiègne richten gezamenlijk laboratorium voor zelfrijdende auto’s op

Frankrijk Ambassade Parijs

Renault en l’Université de technologie van Compiègne ten Noorden van Parijs hebben bekend gemaakt gezamenlijk het SIVAlab (Laboratoire des Systèmes Intègres pour la Véhicule Autonome) op te richten teneinde wetenschappelijke ontwikkelingen te borgen en grootschalige onderzoeksprojecten uit te voeren. Renault en de Universiteit van Compiègne werken al ruim tien jaar samen op het gebied van onderzoek naar mobiliteit. Het SIVAlab is een nieuwe stap in deze samenwerking.

Op het onderzoeksprogramma voor de komende vier jaar staat het verbeteren van de betrouwbaarheid, geschiktheid en nauwkeurigheid van waarneming- en plaatsbepalingssystemen die gebruikt worden voor de navigatie van met elkaar communicerende zelfrijdende voertuigen. Specifiek betreft het hierbij de waarneming en plaatsbepaling van de elektrische Renault Zoe’s die zelfrijdend zijn gemaakt met software ontwikkeld door Heudiasyc, een onderzoekseenheid van de Universiteit van  Compiègne. De gegevens die het lab gaat analyseren zullen niet alleen van de sensoren van het voertuig komen, maar ook van de…

View original post 105 woorden meer