INNOVATIEVE START-UPS VOOR DE LANDBOUWSECTOR OP DE SIMA 2017 !

Bron: persbericht promosalons, www.promosalons.nl

Tijdens de aankomende beurseditie van de SIMA, van 26 februari t/m 2 maart 2017 in het expositiecomplex Paris-Nord Villepinte, worden Franse en internationale start-ups bijeengebracht.In kader van het thema van 2017 ‘Het landbouwvak over 10 jaar’ nemen ongeveer 15 start-ups deel aan het Start-Up Village, georganiseerd in samenwerking met La Ferme Digitale*. Deze speciale beursruimte dient als platform voor sociaalnetwerksites, line comparators, management software, service providers, applicaties en meer. Tevens zijn er start-ups met een eigen stand in de aangrenzende expositieruimte. Al deze bedrijven worden gekenmerkt door één gemeenschappelijke eigenschap: de ontwikkeling van innovatieve oplossingen voor een veranderende agrarische sector.

On-board elektronica, Nieuwe technologieën

Airinov: deze pionier op het gebied van drones voor de agrarische sector presenteert de eerste meetsensor voor gewasgroei, ontwikkeld in samenwerking met het Franse onderzoekcentrum INRA.

Carbon Bee: een meetinstrument voor de gezondheid van gewassen, erop gericht om behandeling en controle van ziekte te optimaliseren door het vastleggen van gegevens vanaf een drone, robot of tractor.

ConnectAgri.fr: een connected hulpmiddel voor automatische berekening van het verbruik van iedere machine bij gemeenschappelijk gebruik van landbouwmachines.

Exotic Systems: connected oplossingen voor voertuigen, gebouwen en percelen, voor meer efficiëntie en hoger rendement van het agrarische proces.

Naïo Technologies: landbouwrobots en elektrische hulpmiddelen ter verlichting van de werkdruk van landbouwers, voor optimale bedrijfsrentalibliteit en beperking van milieuschade.

Sunibrain: kunstmatige intelligentie van robots voor de aansturing van zonnepanelencentrales voor een optimaal rendement.

Visio-Green Agriculture : connected oplossingen (sensoren, gegevensanalyses, apps….) ter verbetering van de operationele efficiëntie van landbouwondernemingen.

Weenat: oplossingen waarbij connected sensoren real-time landbouwkundige en meteorologische informatie doorgeven over het perceel, verbonden met een app en hulpmiddelen voor besluitvoering.

 Diensten en adviezen

Agriconomie.com: de eerste online marktplaats volledig gewijd aan de bevoorrading van agrarische ondernemers (zaden, onderdelen, equipment, mest…).

Agrifind: een netwerkplatform waar leden hun know-how kunnen delen met andere landbouwers op zoek naar praktische oplossingen.

ComparateurAgricole.com: de eerste online comparator voor de landbouw waar agrarische ondernemers hun graanoogst kunnen verkopen en hun mest kunnen inkopen.

E-farm.com: een complete serviceprovider voor wereldwijde commercialisering van tweedehands landbouwmachines.

Ekylibre: management software voor landbouwondernemingen die erop gericht zijn om de landbouwer te ontlasten van administratieve taken (gemiddeld 500 uur per jaar).

PiloterSaFerme.com: een informatieplatform voor besluitvorming voor de totstandkoming van individuele commerciële strategieën (inkoop/verkoop) op basis van een persoonlijk algoritme.

Netwerkplatforms, management ondersteuning

365Farmnet.com: een netwerkplatform voor het delen van kennis, informatie en bronnen die de landbouwer ondersteunen bij de bedrijfsvoering en samenwerking met partners, met behulp van één softwareprogramma.

Easystocktyre.fr: het eerste netwerkplatform ontwikkeld voor distributeurs van landbouwbanden (gespecialiseerde dealers en agrarische dealers).

Meshectares.com: een website voor het faciliteren van de bevoorrading van landbouwbedrijven (mest, zaden, onderdelen, veehouderijmachines…), voor de informatievoorziening en bevordering van de interactie tussen professionals.

Sencrop: een agro-meteorologisch netwerkplatform in verbinding met weerstations en sensoren, en gelinkt aan instrumenten voor besluitvorming.

VotreMachine.com: de eerste website voor de verhuur van landbouwmaterieel waar ondernemers machines kunnen huren die zij niet hoeven of kunnen aanschaffen.

Duurzame ontwikkeling

Enerbioflex: ingenieursbureau gespecialiseerd in de overconsumptie van energie, voor analyse en ondersteuning bij de reductie van direct energieverbruik (elektriciteit, stookolie, gas et biomassa).

Diimotion: een direct injectiesysteem, voor meer efficiëntie en milieuvriendelijke besproeiing, geschikt voor alle producten, poeders en vloeistoffen, met een reactietijd van minder dan een seconde.

Tegelijkertijd worden in het Start-up Village verschillende workshops aangeboden door La Ferme Digitale*, voor uitwisseling over actuele onderwerpen:

  • De Groene trend, duurzame landbouw: nieuwe termen verschijnen de laatste jaren (CSAs, lokaal consumeren, biologisch, verantwoord consumeren…). Decryptie en uitwisseling tussen consumenten en producenten.
  • De toekomst van agrarische distributie: hoe kan deze waarde creëren voor de landbouwer, de bedrijven in deze sector en de eindconsument?
  • Internet of Things: nieuwe gadgets of ware vrienden van de landbouwer?
  • Financiering van de agrarische sector: traditionele spelers investeren voortaan in immateriële vaste activa (software, kunstmatige intelligentie, innovatieve ecosystemen, start-ups…). Waarom is landbouw een duurzame investering?

Start-up Village – Hal 4 – Stands H 012 en J 011

* La Ferme Digitale is een vereniging bestaande uit 12 start-ups die zich richt op de bevordering van innovatie en digitalisering voor efficiënte en duurzame landbouw.

Over COMEXPOSIUM

De groep COMEXPOSIUM, een van grootste organisatoren van vakevenementen wereldwijd, organiseert meer dan 170 BtoC en BtoB evenementen, in 11 verschillende activiteitensectoren variërend van voedingsmiddelen, landbouw, mode, interne staatsveiligheid, bouw, high-tech of optiek tot transport. Comexposium verwelkomt jaarlijks 45.000 exposanten en ruim 3 miljoen vakbezoekers in 26 landen wereldwijd. Comexposium is werkzaam in ruim 30 economische groeigebieden, zoals: Algerije, Argentinië, Australië, België, Brazilië, Canada, China, Duitsland, de Filipijnen Frankrijk, Indonesië, Italië, Japan, Korea, Monaco, Nederland, Nieuw Zeeland, Qatar, Rusland, Singapore, Spanje, Thailand, Turkije, UAE, de U.S.A. en Verenigd Koninkrijk.

Dit is een persbericht van Promosalons Nederland, de Nederlandse vertegenwoordiging van de Franse vakbeurzen.

Voor meer (pers) informatie kunt u contact opnemen met Promosalons Nederland, Tolstraat 127, 1074 VJ Amsterdam,Tel.: 020-4620020, e-mail:  info@promosalons.nl, internet: www.promosalons.nl