Elektrisch rondje om de wereld

Bron: https://exporteren-naar-frankrijk.org/2016/08/26/elektrisch-rondje-om-de-wereld/, bezocht op 26 augustus 2016, 16:00

De wereld rond in 80 dagen door middel van elektrische energie, dat is het doel van de STORM World Tour bestaande uit 23 enthousiaste studenten van de Technische Universiteit in Eindhoven. Met de 2 eigen ontworpen ‘Storm Waves’ hopen zij een afstand van 26.000 km te realiseren en de wereld te verrijken met hun kennis over elektrische energie als brandstof. De Storm Wave, door de TU beschreven als stil, efficiënt en met voldoende actieradius, roept overal verbazing op met haar verschijning. Deze elektrische motor en haar wereldreis maakt iedereen bewust van de behoefte en de mogelijkheden voor duurzame en milieuvriendelijke technologieën.

Het heeft 2 jaar voorbereiding gekost, maar de reis door Europa, Centraal-Azië, Noord-Amerika heeft eindelijk mogen beginnen. Vertrokken vanuit Eindhoven op zondag 14 augustus, zijn de twee Storm Waves al 12 dagen onderweg. Helaas vanwege een kapotte inverter, een batterij die stroom omzet, was één motor al bij dag 2 gestrand op de snelweg voor Wenen. Maar dat mocht de pret niet bederven: de motor werd gemaakt, zette haar reis voort en heeft inmiddels al steden als Sofia, Istanbul en Maku weten te bereiken. Op 26 augustus zijn de studenten aangekomen in Qazvin, Iran, waar ze vol enthousiasme en interesse door de Qazvin werden onthaald. De studenten genieten van alle complimenten en aandacht en kijken uit naar wat de wereld nog meer te bieden heeft. Met oog op het schema zit dat wel goed: landen als China, Kazachstan en de Verenigde Staten staan op ze te wachten.

Naar verwachting zal de reis rond de wereld op 2 november in Eindhoven eindigen. De laatste etappe start op 2 november 2016 vanuit Parijs. De Nederlandse Ambassade zal de avonturiers de avond daarvoor met open armen ontvangen en een warm welkom heten op de Residentie. De ambassade streeft namelijk naar meer gebruik van duurzame energie. Op 2 november wuiven we de motorrijders uit voor hun laatste 400 kilometers terug naar Eindhoven.