Stage in Parijs: Hoe ziet de Auto van de Toekomst eruit??

Gezocht: Stagiair(e) bij de Innovatieafdeling van de Nederlandse ambassade te Parijs m.b.t. de Auto van de Toekomst
Stageperiode: 1 september 2016 t/m 31 januari 2017

De Innovatie-afdeling van de Nederlandse ambassade te Parijs biedt een stageplek aan voor een periode van vijf maanden in het kader van het organiseren van een Frans-Nederlands evenement op het gebied van de Auto van de Toekomst. Voor de stageperiode van 1 september 2016 t/m 31 januari 2017 kunnen studenten solliciteren die goed Frans schrijven en het bij voorkeur ook goed spreken, die zich in de laatste fase van hun studie bevinden en die de Nederlandse nationaliteit hebben.

Werkomgeving

De Innovatieafdeling is onderdeel van het Economisch Cluster van de ambassade. Naast de Innovatieafdeling vallen de handelsafdeling, de landbouwafdeling en het infrastructuur- en milieubureau binnen dit cluster. Het cluster als geheel telt 11 medewerkers en wordt regelmatig uitgebreid met stagiairs. Op de Innovatieafdeling kom je te werken met drie collega’s die zich bezig houden met innovatieve onderwerpen als automotive, vliegtuigbouw, digital design, smart cities en start-ups.

De ambassade Parijs is een relatief grote en veelzijdige organisatie, met ongeveer 60 diplomaten, attachés van andere ministeries en lokale medewerkers. In het pand zijn behalve de bilaterale ambassade ook de permanente vertegenwoordigingen bij de OESO en de UNESCO gehuisvest. Het totale aantal stagiairs op de ambassade varieert tussen de acht en twaalf.

Stageomschrijving

De stagiair(e) zal belast worden met het organiseren van een bilateraal evenement over de Auto van de toekomst. Het doel is om Nederlandse en Franse bedrijven, organisaties en overheden samen te brengen en te laten discussiëren over hoe de auto er over 5 tot 10 jaar uitziet. Frankrijk is één van de grootste autofabrikanten ter wereld met merken als Renault, Peugeot en Citroën. Hoewel Nederland geen grote autobouwers meer kent, is het een zeer belangrijke toeleverancier voor de internationale auto-industrie en loopt het wereldwijd voorop bij het ontwikkelen en testen van oplossingen voor duurzaam en intelligent vervoer. Belangrijke onderwerpen binnen het domein van de Auto van de toekomst zijn bijvoorbeeld autonome auto’s, elektrische aandrijflijnen en intelligente productietechnieken.

 

Profiel van de stagiair(e)

  • Je hebt de Nederlandse nationaliteit;
  • Je bent bij aanvang van de stage toegelaten tot de masterfase van een opleiding hoger onderwijs maar hebt deze nog niet afgerond;
  • Je hebt belangstelling voor het onderwerp van de stage;
  • Je hebt interesse in een internationale stage en vooral in Frankrijk;
  • Je beschikt over goede communicatievaardigheden en goede taalvaardigheid in Frans (schrijven C1, spreken B2; zie Europese taalportfolio);
  • Je kunt zelfstandig opereren maar tevens goed in een team werken;
  • Je bent proactief, positief, constructief en enthousiast.

 

Voorwaarden en vergoedingen

Bekijk hier meer informatie over de algemene voorwaarden en vergoedingen.

Meer weten en/of solliciteren

Sollicitatiebrieven dienen gestuurd te worden vóór 1 augustus 2016 aan info@twa-fr.nl

t.a.v. Eric van Kooij, Innovatieraad, Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden te Parijs. Voor vragen kun je bellen naar +33 1 40 62 33 33.

 

Je sollicitatie dient een motivatie en een toelichting van je opleiding te bevatten evenals een CV en naam en telefoonnummer van één of twee referenten.

Indien je door de eerste schriftelijke selectie komt, zal een telefonisch interview worden afgenomen.