Nieuw concept om carpooling op korte woon-werktrajecten te stimuleren

Frankrijk Ambassade Parijs

Carpooling op korte woon-werktrajecten is in Frankrijk nooit echt van de grond gekomen. Dit in tegenstelling tot lange-afstandsritten die dankzij Blablacar enorm zijn toegenomen. De Franse startup Ecov probeert hier verandering in te brengen via een aangepaste infrastructuur en geconnecteerd straatmeubilair. Momenteel wordt het concept getest in de regio Parijs.

Miljoenen voertuigen rijden dagelijks leeg op de Franse wegen. Het betreft vooral woon-werkverkeer. Ondanks de platforms op internet die lokale overheden en bedrijven hadden ontwikkeld om hun werknemers met elkaar in contact te brengen, willen automobilisten en passagiers niet van elkaar afhankelijk zijn voor hun dagelijks vervoer. De startup Ecov hoopt hier verandering in te brengen via zijn concept “Covoit’ici”.

Om automobilisten meer vrijheid te geven heeft Ecov in samenwerking met lokale overheden een nieuw concept ontwikkeld dat bestaat uit geconnecteerde carpoolplaatsen in voorsteden en plattelandsgebieden. Op deze locaties zijn reserveringspalen geplaatst waarmee passagiers een rit kunnen aanvragen. Om zich…

View original post 272 woorden meer