Frans-Nederlandse conferentie Digital Design: 10 juni 2016

Tijdens Futur en Seine, het grootste gratis Europese evenement over digitale innovaties, organiseert de Nederlandse ambassade in Parijs in samenwerking met de ENSCI (Ecole Nationale Supérieure de Création Industrielle) een conferentie over Digital Design. Internationaal erkende Franse en Nederlandse Digital Designers komen hier spreken over hun visie op de rol van digital design in onze steeds sneller veranderende samenleving. De conferentie vindt plaats op vrijdag 10 juni 2016 van 11h30 tot 13h00 in de gaîté lyrique (3bis Rue Papin, Parijs). Voertaal van de conferentie is Engels.

Is design, als een discipline verweven met kunst, exacte wetenschap, antropologie en economie, rede en emotie, de missende schakel van de weg naar een geslaagde digitale transformatie? Als namelijk transformatie betekent; ‘de overgang van de ene vorm naar de andere’, dan is design, de studie van synthese, wellicht het ideale uitgangspunt om deze nieuwe digitale wereld tastbaar te maken.

Futur en Seine

Futur en Seine is het grootste Europese evenement op het gebied van innovatie en digitalisering en ontvangt jaarlijks ongeveer 55.000 bezoekers. Van 9 tot 12 juni 2016 verzamelen start-ups, multinationals, onderzoekers, professionals en bezoekers zich tussen de Gaité Lyrique en de Carreau du Temple te Parijs voor onder meer exposities, inspirerende conferenties en matchmaking. Tijdens de reeks conferenties geven internationale, visionaire sprekers hun kijk op de uitdagingen en kansen van innovatie en technologie in onze samenleving.

Bevestigde Sprekers Conferentie Digital Design

Jeroen van Erp
Jeroen zal vanuit zijn ervaring met onder andere het Rijksmuseum zijn visie toelichten op hoe digital design de relatie tussen museum en publiek verandert door onder meer gebruik te maken van interactieve, informatieve en relationele digitale ontwerpen.

Pierre-Yves Panis
Pierre-Yves, hoofd design bij Philips Lighting in Nederland, zal het belang van digitalisering en design in grote bedrijven benadrukken door te illustreren hoe Philips Lighting zichzelf opnieuw heeft uitgevonden met hulp van digitalisering en design, met de Philips Hue, een internationaal bekend connected object, als symbool van deze transitie.

Uros Petrevski
Uros, associate designer bij het Franse bedrijf NoDesign, zoekt nieuwe manieren van hedendaags design dat is gebaseerd op, of een product van, nieuwe technologie. Van Internet of Things tot smart cities, van connected objects tot big data, van pragmatische oplossingen tot poëtische creaties, het nieuwe design is vooral de kunst van innovaties.

Anna Noyons
Anna Noyons, hoofd product & design bij Peerby, zal haar visie geven over hoe design en digitale innovatie onder meer kunnen bijdragen aan oplossingen voor sociaal-maatschappelijke kwesties.

fens

Tickets

Tickets voor de conferentie digital design tijdens Futur en Seine zijn gratis te bestellen via deze link en stuur graag een mail naar het innovatiebureau aan de Nederlandse ambassade in Parijs om uw komst aan te kondigen: info@twa-fr.nl

Aankomende evenementen

– 8 september 2016 : Frans-Nederlands seminar digital design – new practices (Atelier Néerlandais – Parijs)

– 16 september 2016 : Dutch Digital Day (Amsterdam)

Bij belangstelling tot deelname of voor meer informatie kunt u een mail sturen naar info@twa-fr.nl. Houd onze blog in de gaten voor meer informatie over de aankomende digital design evenementen!