Nederlandse Biobased delegatie naar Frankrijk in mei 2016

NLse delegatie op SINAL
NLse delegatie op SINAL

Siñal Exhibition, Chalons-en-Champagne
Naar aanleiding van het succes van de afgelopen twee jaar, organiseert de Ambassade in Parijs wederom een Nederlandse bedrijvendelegatie op 23, 24 en 25 mei 2016 naar Noord-Frankrijk in het kader van de  SIÑAL in Châlons-en-Champagne (slechts 430 km van Utrecht). SIÑAL is een toonaangevend evenement met B2B meetings en workshops op het gebied van non-food toepassingen van biomassa, waaraan vrijwel alle belangrijke Franse bedrijven op het vlak van BBE deelnemen. Siñal is geen massa-evenement, maar blijkt ieder jaar weer bijzonder doeltreffend.
Zoals u wellicht weet, wordt ook tijdens het Staatsbezoek aan Frankrijk in maart a.s. veel aandacht aan de biobased economy gegeven. Deze biobased missie is daar een logisch en aanvullend vervolg op met ruime gelegenheid voor opbouwen en versterken van zakelijke contacten met het Franse bedrijfsleven.

Ook dit jaar zullen we ons als Nederlandse bedrijfsdelegatie gezamenlijk presenteren tijdens dit evenement. Vorig jaar namen er in totaal 120 Franse bedrijven en instituten deel aan dit matchmaking-programma met gemiddeld twaalf gearrangeerde afspraken per bedrijf. Gesprekken in het Engels leverde geen probleem op.

Ook in 2016 neemt de Ambassade Parijs het voortouw om een Nederlandse bedrijvendelegatie naar SIÑAL te faciliteren en wel op 24 en 25 mei 2016. Voorafgaand aan het evenement, op maandag 23 mei, wordt, bij voldoende belangstelling, een regiobezoek gebracht aan de nieuwe bio-raffinaderij (OLEON) van de Groupe Avril (Sofiprotéol) en/of de PPP P.I.V.E.R.T. (plantbased chemistry) in Compiègne.

Waarom Frankrijk?
Frankrijk kent een ambitieus investeringsprogramma voor BBE 2015-2020 (‘Investissements d’Avenir’). De Franse BBE markt is goed voor ‘slechts’ 14 miljard euro/jaar. De Franse overheid streeft naar een verdubbeling in 2020-2030. Dit betekent dus kansen!


Programma 23-25 mei 2016
Maandagochtend 23 mei aankomst op eigen gelegenheid in Compiègne

Bezoek aan nieuwe bio-raffinaderij van Groupe Avril (Sofiprotéol).

Welkomstdiner in Châlons-en-Champagne

Overnachtingen in hotel in Châlons-en-Champagne van 23 op 24 en van 24 op 25 mei.

Dinsdag en woensdag deelname aan SIÑAL: aanwezig als onderdeel van het “Holland eiland” met elk bedrijf een eigen stand, deelname aan het onderdeel matchmaking in het B2B-programma, en mogelijkheid tot deelname aan de workshops.

Woensdagavond retour naar Nederland op eigen gelegenheid.

 

Wat kost het?
De organisatie van het evenement biedt voor 1090 euro (excl BTW) het volgende:

  • Deelname aan SIÑAL op 24 en 25 mei.
  • Een ingericht “Holland eiland” met ruimte voor elke deelnemer voor PR-materiaal en zitje voor de zakelijke     gesprekken.
  • Een programma met afspraken (bedrijven die aangeven uw bedrijf te willen ontmoeten en andersom).

– Mogelijkheid mee te dingen naar de innovatieprijzen (deelname bevelen wij sterk aan).

  • De lunches op 24 en 25 mei, en de cocktail-dinatoire op dinsdagavond 24 mei.
  • De 2 overnachtingen (van 23 op 24 en van 24 op 25 mei) in een hotel in Châlons-en-Champagne.
  • Vervoer van hotel naar SINAL ’s ochtends en ’s avonds terug.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland zal zorg dragen voor de kosten van het regiobezoek op maandag 23 mei.

De Ambassade nodigt u uit voor een welkomstdiner op maandagavond 23 mei.

Inschrijving
Uiterlijk voor 15 februari 2016 vernemen wij graag of u deelneemt aan de bedrijfsdelegatie gekoppeld aan de SIÑAL. U kunt zich hier aanmelden. Heeft u vragen, neem dan contact op via info@twa-fr.nl of +33 1 40 62 33 33.

Informatie biobased economy Frankrijk
Een volledig overzicht van de biobased economy-ontwikkelingen in Frankrijk, opgesteld door de Ambassade Parijs is beschikbaar via deze link.